Pariați responsabil: ghid pentru un joc în siguranță
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Grație evoluției tehnologiei și internetului, astăzi avem acces la numeroase surse de informații și de divertisment chiar pe telefoanele noastre, la un click distanță cum s-ar spune.

Printre ramurile de entertainment se regăsește și cea de iGaming, iar din ea se desprinde ramura de pariuri sportive. În România este legal să pariați, să vă bucurați de gambling, să practicați diferite jocuri de cazinou, loto, bingo etc.

România este una dintre țările europene cu cea mai amplă legislație în materie de reglementarea a cazinourilor clasice și online. Poate singura țară în care sunt impozitate firmele ce administrează cazinourile, dar nu scapă de taxe și impozite nici jucătorii. Aceștia sunt nevoiți să plătească un procent din suma depusă sau retrasă, indiferent dacă au avut o mână reușită sau nu.

Pariurile sportive nu reprezintă ceva nou pe piața din România, existând încă din anii 1990 sun formă de pronosport. Ulterior, odată cu avansul tehnologic, pariurile au cucerit internetul și puteți plasa pariuri online. Iar în forma clasică au apărut numeroase săli de jocuri și pariuri.

Astăzi, fiecare casă de pariuri vă poate pune la dispoziție sute de evenimente din diferite campionate. Puteți paria pe diferite sporturi, de la tradiționalul fotbal, la baschet, golf, hochei și multe altele. Având o gamă variată de oportunități de pariere, este bine să fiți pragmatici, să acționați responsabil pentru a nu vă epuiza bankroll-ul rapid și să o faceți în deplină siguranță.

Nu este indicat să pariați chiar pe orice sport sau eveniment disponibil. Ca o analogie, se spune că cel mai bun mod de a evita consumul de junk food este să nu ai niciodată junk food în casă. Însă această opțiune nu există la pariuri pentru că întraga ofertă este disponibilă pe platformele cazinourilor online. Însă, cu puțină disciplină, veți putea să vă bucurați de pariuri sportive într-un mod controlat. Problema este că este nevoie de o disciplină incredibilă pentru a rezista tentației, o disciplină ce se învață în timp

O modalitate de a evita pariarea pe fiecare meci de fotbal, baschet, handbal sau pe oricare alt sport disponibil este să definiți clar sporturile și piețele de interes și pe care considerați că le știți foarte bine, că aveți anumite afinități și vă puteți documenta rapid despre acestea.

Înainte de a juca un meci, determinați cantitatea și timpul pe care sunteți dispuși să-l petreceți pentru respectiva acțiune. Dacă nu aveți suficienți bani pentru a plasa pariurile pe care le doriți, nu vă aventurați să împrumutați bani și să cheltuiți mai mult decât vă puteți permite. Mulțumiți-vă cu ceea ce aveți și rămâneți cu ce aveți. În acest fel, nu riscați să cheltuiți în exces.

Până la urmă tratați pariurile sportive ca pe o formă de divertisment. Unii s-ar putea să nu fie de acord, dar cel mai bine este să priviți pariurile ca pe un hobby sau distracție și nu ca pe un mijloc de venituri. La urma urmei, realitatea este că aveți șanse mai mari să pierdeți. Acesta este un fapt pe care profesioniștii și pariorii cu ștate vechi îl înțeleg cel mai bine, iar novicii să țină cont. Totodată, nu căutați să recuperați ce ați pierdut pentru că veți intra într-un cerc vicios și veți continau să pierdeți mai mult și să cheltuiți mai mult.

Nu folosiți banii dedicați cheltuielilor curente. De preferat ar fi să pariați banii pe care sunteți dispuși să-i pierdeți. Cu atât mai puțin, nu vă folosiți cardurile de credit pentru că tentația e mare și riscați să ajungeți datori.

Este important, ca pe lângă pasiunea pentru pariuri, să aveți și alte hobby-uri care să vă umple timpul. A avea alte hobby-uri sau priorități vă va ajuta de fapt să vă echilibrați stilul de viață. În loc să vă puneți tot timpul, energia și banii pe pariuri online, alte distracții sau interese vă vor împărți timpul sau ziua. Investind prea mult timp în plasarea pariurilor online nu îți va consuma doar timpul și banii, ci și energia.

Rețineți că pariurile online responsabile nu implică doar acțiunile voastre în timp ce pariați, ci și în afara acestuia. Echilibrându-vă stilul de viață, preveniți să deveniți victima unor obiceiuri vicioase sau excesive de gambling.

Când vine vorba de pariuri responsabile, nu acționați la stres sau când sunteți furioși, supărați, deprimați. În zilele proaste, distracțiile sunt întotdeauna o modalitate bună de a scăpa de stres sau de singurătate. Cu toate acestea, în acest caz, cel mai bine este să stați departe de pariuri și jocuri. Deși pariurile online vă pot oferi o evadare rapidă sau adrenalina de care ați putea avea nevoie, în aceste condiții nu vă vor face decât să pariați mai mult și riscați să scăpați situația de sub control.

În situațiile menționate mai sus se recomandă să faceți activități în aer liber, să vă plimbați, să vă înconjurați de cei dragi. Sau să alegeți alte forme de divertisment care nu implică bani, cum ar fi să ascultați muzica preferată, să vedeți un film favorit, să citiți o carte etc.

Pentru a vă bucura de pariuri sportive, fără a pica în plasa unui viciu costisitor, se recomandă să țineți cont de câteva tipsuri:

⦁ Pariurile sportive sunt pentru divertisment, nu pentru a vă asigura o sursă de venit. 

⦁ Începeți de la ideea că veți pierde. Acceptați eșecul ca parte din joc. Până la urmă și pe teren există vingători și pierzători.

⦁ Considerați banii pierduți ca plată pentru divertisment. Orice reușită e doar un bonus. Nu urmăriți sumele pierdute și nu încercați să jucați pentru a le recupera. Pe termen lung sigur ieșiți pe minus.

⦁ Stabiliți o limită și nu vă abateți de la ea.

⦁ Nu împrumutați, nu jucați pe credit.

⦁ Căutați-vă echilibrul și în alte activități de divertisment.

⦁ Nu acționați la impuls, mai ales când starea de spirit nu e cea mai feritică.

Este important să vă faceți timp pentru a vă educa despre problemele legate de jocuri și pentru a învăța semnele și modalitățile de a preveni dependența de acestea. Jucați responsabil și în deplină siguranță!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel