Parizienii s-au topit de căldură. Record absolut de temperatură
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Fiecare s-a răcorit cum a putut
Fiecare s-a răcorit cum a putut
La Paris s-au înregistrat joi 42,4 grade Celsius, măsurate la ora 15:20 (13:20 GMT) la staţia meteo Paris-Montsouris, valori care au doborât recordul istoric de căldură stabilit cu 70 de ani în urmă. 

Recordul de căldură fusese doborât încă din timpul după-amiezii, când au fost consemnate 41 de grade Celsius, iar temperatura ar putea creşte în continuare pe parcursul serii.

Serviciile de meteorologie preconizează chiar 43 de grade Celsius în regiunea pariziană pentru joi, momentul de apogeu al valului de căldură care s-a abătut asupra Franţei începând de luni.

De la începutul măsurătorilor meteorologice, în 1873, capitala a depăşit pragul de 40 de grade Celsius o singură dată, pe 28 iulie 1947, când s-au înregistrat 40,4 grade.

Citește și Cod roșu de caniculă. Europenii dau în clocot

Noaptea de miercuri spre joi a fost deja excepţional de călduroasă în capitala franceză: mercurul termometrelor nu a coborât sub 25 de grade Celsius la Paris-Montsouris, a treia cea mai călduroasă noapte înregistrată la această staţie de referinţă după două nopţi din august 2003. La o altă staţie, Hospital Lariboisiere, temperatura minimă a fost de 28,3 grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...


pixel