Parteneriat BNR - ASE. Mugur Isărescu: Alternativă în România pentru cei care vor să studieze în străinătate
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Mugur Isarescu, guvernatorul BNR
Mugur Isarescu, guvernatorul BNR
Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, a afirmat guvernatorul Mugur Isărescu.

Mugur Isărescu a adresat cuvântul de deschidere la cea de-a treia ediţie a Conferinţei anuale BNR-ASE. El a menţionat că aceasta este parte a protocolului de colaborare semnat la 1 decembrie 2021, iar ediţia din acest an abordează perspectivele sectorului bancar românesc într-o lume aflată în permanentă schimbare.

Potrivit acestuia, accelerarea semnificativă a ritmului digitalizării activităţii financiar-bancare aduce noi provocări şi pune la încercare modelele clasice de gândire din domeniul economic, monetar şi financiar.

"Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE. Invităm sectorul bancar şi sectorul instituţiilor financiare nebancare să se alăture în sprijinirea proiectelor existente, dar şi în demararea unor noi iniţiative. Susţinerea de prelegeri, finanţarea cercetării şi performanţei în domeniul monetar-bancar pe subiecte identificate de comun acord, stimularea studenţilor în a îmbrăţişa o carieră în domeniul financiar-bancar, precum şi alte proiecte care să dezvolte şcoala de banking din România sunt exemple de iniţiative pe care putem să le avem în vedere.

Scopul este şi de a construi aici, în România, o alternativă viabilă pentru cei care se gândesc să studieze în străinătate domeniul bancar şi financiar. Avem potenţial pentru acest lucru şi ne mai adresăm şi celor care ulterior să aplice cele învăţate cu cât mai multă pricepere şi dăruire în sistemul financiar bancar românesc", a spus Mugur Isărescu, la Conferinţa anuală BNR-ASE "Perspective privind dezvoltarea sectorului bancar românesc".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creşterea economică a SUA, sub estimări

 Creşterea economiei Statelor Unite, mai lentă decât...

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Cine sunt marii actori ai industriei americane a apărării

Companiile de apărare au nevoie de trei lucruri pentru a...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...


pixel