Patronul OpenAI lansează o criptomonedă adaptată inteligenței artificiale
Autor: Vlad Roibu
Data actualizării:
Data publicării:
Patronul OpenAI lansează o criptomonedă adaptată inteligenței artificiale
Patronul OpenAI lansează o criptomonedă adaptată inteligenței artificiale
Worldcoin, un proiect de criptomonedă fondat de Sam Altman, CEO al OpenAI, a fost lansat luni.

O caracteristică distinctivă a acestei noi criptomonede este pașaportul digital al acesteia, numit World ID. Unul dintre rolurile acestui pașaport este de a dovedi că deținătorul său este un om real, nu un robot AI.

Pentru a obține un World ID, utilizatorul se înscrie prin scanarea irisului cu ajutorul "globului" Worldcoin, o bilă de dimensiunea unei mingi de bowling. Aceasta scanează irisul și verifică dacă persoana este într-adevăr reală, ulterior se creează acest portofel digital neconvențional, scrie CNN.

Compania din spatele Worldcoin este Tools for Humanity, cu sediul în San Francisco și Berlin.

Proiectul are deja 2 milioane de utilizatori încă din perioada beta, iar odată cu lansarea de luni, Worldcoin își extinde operațiunile în 35 de orașe din 20 de țări.

 

Cum a evoluat criptomoneda imediat după lansare

 

Valoarea WLD (Worldcoin) a crescut în primele tranzacții de luni. Pe cea mai mare bursă din lume, Binance, criptomoneda a atins un vârf de 5,29 dolari, iar la ora 10.00 era la 2,49 dolari, de la un preț de pornire de 0,15 dolari, după ce a înregistrat un volum de tranzacționare de 25,1 milioane de dolari, potrivit site-ului Binance.

Reprezentanții Worldcoin spun că World ID-urile lor vor fi necesare când un chatbot de inteligență arificială, precum ChatGPT, care folosesc un limbaj foarte asemănător cu cel uman vor deveni mult mai populari. World ID-urile ar putea fi folosite pentru a se putea face distincția între oamenii și roboții AI.

Altman a declarat pentru Reuters că Worldcoin poate contribui, de asemenea, la abordarea modului în care economia va fi remodelată de inteligența artificială

"Oamenii vor fi folosi din ce în ce mai des inteligența artificială, ceea ce va avea implicații economice masive. Cred că trebuie să începem să experimentăm acest instrument pentru a ne da seama ce trebuie să facem", a spus Sam Altman, CEO-ul OpenAI și fondatorul Worldcoin.

Citește și: ChatGPT, sfat pentru cei care vor să facă un credit ipotecar în 2023. Iată ce a răspuns inteligenţa artificială

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel