Peștele zburător. Dronă ieftină, care nu are nevoie de carburant
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este o minune de aparate care poate schimba multe
Este o minune de aparate care poate schimba multe
În lumea modernă, dronele s-au dovedit într-atât de solicitate, încât tehnologia de fabricație se dezvoltă cu pași de uriaș. Prin urmare, nu este de mirare că noul aparat de zbor fără pilot face furori, mai ales când că este vorba despre un instrument militar. 

Dar Phoenix, noua dronă destinată armatei britanice poate schimba din rădăcini industria de resort. Având o lungime de 15 metri și o deschidere a aripilor de numai 10,3 metri, Phoenix arată ca o bombă zburătoare, un fel de pește plutitor, acoperit cu panouri solare.

În descrierea dispozitivului se precizează că drona ”folosește un motor cu flotabilitate variabilă pentru a se deplasa prin aer”. Ceea ce înseamnă că, în zbor, Phoenix absoarbe aer în rezervoarul interior gonflabil, devenind mai grea și pierzând înălțime. Aerul iese apoi forțând aparatul să avanseze, luând în altitudine. Pentru simplificarea acestui proces, la bord există o rezervă de heliu sau hidrogen.

Citește și Secretul Pentagonului a fost dezvăluit. Filmulețul de pe internet VIDEO

Având în vedere că Phoenix nu dispune de un motor cu combustie internă și nu are nevoie de carburant, drona poate, teoreti, rămâne la o anumită înălțime o perioadă destul de lungă, acționând ca senzor zburător sau ca centru de comunicații pentru forțele armate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel