Pensia pe card. Ce trebuie să faci pentru a primi banii în cont
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Carduri bancare. Foto: Pexels.com
Carduri bancare. Foto: Pexels.com
Casa Naţională de Pensii Publice vine cu informaţii utile pentru cei care vor să primească pensia pe card.

În vederea încasării pensiilor prin cont curent personal, pensionarii se adresează direct instituțiilor financiar-bancare, solicitând deschiderea contului. Contul se deschide pe numele clientului beneficiar de drepturi bănesti sau a reprezentantului său legal, la solicitarea acestuia sau, după  caz, la cererea mandatarului desemnat de acesta  prin  procură  specială, emisă conform legii. 

Dupa deschiderea contului, persoana interesată trebuie să se adreseze casei teritoriale de pensii  de care aparține, cu o cerere insoțită de o copie a extrasului de cont. Aceste acte pot fi transmise, prin poștă, în original, în regim de scrisoare recomandată cu confirmare de primire, explică cei de la Casa Naţională de Pensii Publice.

În prezent, CNPP derulează plăți prin următoarele bănci comerciale: ALPHA Bank; ATE Bank; BCR; BRD; CEC Bank; CREDIT EUROPE Bank; CREDITCOOP; FIRST Bank; GARANTI Bank; ING; IDEA Bank; INTESA SANPAOLO Bank; LIBRA Bank; OTP Bank; PATRIA Bank; PROCREDIT Bank; RAIFFEISEN Bank; BANCA ROMANEASCA; BANCA TRANSILVANIA; UNICREDIT Bank; VISTA Bank. 

Notă: Lista băncilor ar putea suferi modificări/actualizări.

 

Citeşte şi: Casa de Pensii: Cererea de pensionare nu se depune înaintea acestei date

 

Casa Naţională de Pensii Publice vine cu informaţii utile pentru cei care urmează să se pensioneze. Casa Naţională de Pensii Publice răspunde la întrebarea "Când se depune cererea de pensionare pentru limită de vârstă?".

"Pensia pentru limita de vârstă se acordă la împlinirea vârstei standard de pensionare, în condiţiile realizării stagiului minim de cotizare. Cererea de pensionare se depune începând cu data indeplinirii condițiilor de pensionare și nu înaintea acestei date", este răspunsul oferit de către Casa de Pensii.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel