Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Conform acestui proiect de lege, aceștia ar putea beneficia de încadrarea în locuri de muncă în condiții deosebite, cu stagiile de cotizare cu până la 30% mai scurte decât cele ale angajaților obișnuiți.
În prezent, legislația permite acordarea unor facilități privind pensiile pentru diverse categorii de lucrători care se confruntă cu condiții specifice sau risc crescut în timpul activității lor. Aceste categorii includ lucrătorii din serviciile de anatomie patologică, personalul navigant din aviația civilă, lucrătorii din industria nucleară, dar nu și pe cei din industria extractivă a petrolului și gazelor naturale.
Citește și: Pensionare anticipată. Prevederile din noua Lege a pensiilor
Dacă propunerea va fi adoptată, lucrătorii din această industrie vor fi încadrați în categoria celor care desfășoară muncă în condiții deosebite, beneficiind de facilități similare cu cele acordate altor categorii de angajați expuși la riscuri profesionale. Astfel, ei ar putea acumula stagiile de cotizare mai scurtate cu până la 30%, în funcție de gradul de expunere la factorii de risc profesional sau la condițiile specifice ale activității lor.
Această inițiativă vine ca un pas important pentru recunoașterea efortului și a riscurilor la care sunt expuși lucrătorii din industria extractivă, contribuind la asigurarea unor condiții mai echitabile în ceea ce privește drepturile de pensie. Este de așteptat ca discuțiile pe marginea acestui proiect să aducă clarificări suplimentare și să ofere oportunitatea pentru îmbunătățirea sistemului de protecție socială pentru această categorie de lucrători esențiali în economia țării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...