Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Decizia face parte dintr-un efort mai amplu de a împiedica tehnologia americană să ajute China, informează Reuters.
Noile adăugiri pe listă au fost postate pe site-ul web al Departamentului Apărării și includ producătorul de cipuri de memorie YMTC, compania de inteligență artificială Megvii, producătorul de scannere Hesai Technology și compania tehnologică NetPosa.
Pe fondul tensiunilor dintre cele mai mari două economii ale lumii, actualizarea listei companiilor chineze problematice este una dintre numeroasele acțiuni pe care Washingtonul le-a întreprins în ultimii ani pentru a evidenția și restricționa companiile chineze despre care se spune că ar putea contribui la consolidarea armatei Beijingului.
Un purtător de cuvânt al ambasadei chineze la Washington a declarat că Beijingul se opune acestei măsuri și a calificat-o drept un abuz de putere de stat, adăugând că aceasta contravine "presupusului angajament al SUA față de concurența pe piață și comerțul internațional echitabil".
Hesai Group a declarat că nu vinde produse către nicio armată din nicio țară. Compania s-a declarat dezamăgită de faptul că a fost adăugată pe listă.
Deși includerea pe listă nu implică interdicții imediate, aceasta poate fi o lovitură pentru reputația companiilor desemnate și reprezintă un avertisment dur pentru companiile din SUA cu privire la riscurile de a se asocia cu acestea. De asemenea, ar putea spori presiunea asupra Departamentului Trezoreriei pentru a sancționa companiile respective.
Printre alte firme adăugate miercuri se numără China Three Gorges Corp, China Construction Technology Co și Yitu Network Technology, precum și companiile cotate la bursă Chengdu JOUAV Automation Tech Co, Chengdu M&S Electronics Technology Co, Guizhou Aviation Technical Development Co și ShenZhen Consys Science & Technology Co.
Totodată, miercuri, oficiali americani de rang înalt, inclusiv directorul FBI, Christopher Wray, au avertizat că hackerii care au legături cu guvernul chinez se pregătesc să provoace "pagube reale", vizând infrastructura critică a SUA, cum ar fi stațiile de tratare a apei, rețeaua electrică, conductele de petrol și gaze naturale și nodurile de transport.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...