Pentagonul trimite Ucrainei drone ”ucigașe de tancuri”
Autor: Oana Pavelescu | 06 apr 2022, 17:18
Pentagonul a decis să trimită drone de ultimă generație în Ucraina
Pentagonul a decis să trimită drone de ultimă generație în Ucraina
O decizie recentă a Pentagonului prevede că vor fi trimise în Ucraina și drone de ultimă generație.

Pentagonul intenționează să comande și să trimită Ucrainei 10 drone Switchblade, cel mai nou model, înarmate cu focoase care distrug tancuri, pe lângă livrările anunțate anterior ale unei versiuni mai puțin puternice, potrivit a două persoane familiarizate cu această decizie.

Noile drone Switchblade-600 fac parte din asistența militară letală în valoare de 300 de milioane de dolari anunțată de Pentagon vineri seară, și care vor face subiectul unui nou contract cu industria americană de armament și nu vor fi extrase din stocurile existente, potrivit unor surse citate de Bloomberg și care au cerut să nu fie identificate.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a confirmat marți că dronele ucigașe de tancuri fac parte din lotul de armament care va fi trimis în Ucraina. 

Citește și:

Rușii dezvăluie din greșeală tactici folosite în Ucraina

Cazul dronei căzute pe un câmp din Bistrița-Năsăud, anchetat de autorități

Ce s-a găsit în drona care a survolat România şi s-a prăbuşit în Croaţia

Casa Albă a declarat pe 16 martie că furnizează 100 de drone Switchblade ca parte a unui lot de arme și echipamente în valoare de 800 de milioane de dolari. Dar acele sisteme sunt versiunile "seria 300": drone de 2,5 kg concepute pentru a ataca personal și vehicule ușoare. Acestea pot zbura aproximativ 10 kilometri și pot zăbovi deasupra unei ținte aproximativ 15 minute, potrivit unei fișe informative realizate de producător, AeroVironment Inc.

Noul model de 50 de kilograme, produs de compania din Simi Valley, California, poate zbura mai mult de 39 de kilometri și are capacitatea de a staționa 40 de minute înainte de a ataca cu un focos antiblindaj. Operatorul dronei folosește un sistem de control de pe o tabletă cu ecran tactil, cu opțiunea de a pilota manual racheta.

Versiunea inițială a dronei se află în arsenalul comandourilor americane încă de când a fost trimisă în secret în Afganistan, în 2010, pentru a fi folosită împotriva talibanilor. Oficialii armatei au descris-o ca fiind o pușcă zburătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an

Trecerea la ora de iarnă 2022 ar putea fi ultima,...

Bani pentru polițiști. S-au schimbat datele problemei

Este un termen care a fost prelungit, până acum, de trei...

Codul muncii. Se introduc noi tipuri de contracte de muncă

Codul muncii se modifică și apar noi tipuri de contracte...

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crossuri externe