Pentru liniştea vinului din pivniţă: Crama conectată!
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Patru Saint-Emilions, doua Beaujolais, trei Chablis... Nu e uşor să cunoşti cu exactitate numărul de sticle şi toate tipurile de vin din stoc, mai ales când e vorba toate soiurile de băuturi, mai ales şi mai puţin alese.

Pentru a sări în ajutorul colecţionarilor de vinuri şi nu numai, grupul francez La Sommelliere a propus E-Cellar, o cramă conectată menită să păstreze, să împrospăteze şi să supravegheze până la 200 de sticle.

La rândul ei, compania Multizone, specializată în aparatură audio-video furnizează trei spaţii de temperaturi diferite, de la 5 la 19 grade Celsius, adaptate la toate tipurile de vinuri. În plus, ea permite localizarea fiecărui vin şi gestionarea întregului stoc graţie unei aplicaţii pe orice dispozitiv mobil (Vino Tag).

Este suficientă scanarea etichetei unei sticle cu aparatul foto al smartphone-ului şi de a depozita în cramă. Mai mult, programul indică, print-un semnal luminos locul ideal unde trebuie aşezat vinul în funcţie de tipul acestuia: alb, roşu, rose, şampanie. Şi, la momentul necesar, el arată utilizatorului unde se află băutură când acesta doreşte să o recupereze cu ajutorul aplicaţiei mobile.

În acelaşi timp, pe ecran se afişează în timp real informaţii precum temperatura sau data optimă când vinul trebuie consumat, numărul de sticlar sau cantitatea de alcool băută. În sfârşit, el oferă recomandări legate de adaptarea vinului la mâncarea gătită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Marea Britanie: Încep controalele la importurile din UE

O decizie dificilă, cu două tăișuri, ce vine la opt ani...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Constelația europeană Galileo primește noi sateliți

Comisia Europeană, care tocmai a lansat, din Statele...

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel