Aproximativ 12% din stațiile din Franța se confruntă cu "dificultăți cu cel puțin un tip de carburant" la pompă, situațiile variind de la o regiune la alta, regiunea Hauts-de-France fiind cea mai afectată, cu aproximativ 30% din benzinării, a declarat Olivier Véran după consiliul de miniștri.
Însă multe stații aparținând diferitor companii erau goale miercuri în nordul țării și că alte câteva au fost luate cu asalt. Pentru a "restabili o situație normală cât mai repede posibil" în nordul țării, "stocuri așa-zis 'strategice' au fost livrate astăzi pentru a realimenta benzinăriile", a anunțat în cursul serii de miercuri prefectul din Hauts-de-France. De asemenea, autoritățile au cerut operatorilor anumitor stații din nordul țării "să stabilească un acces prioritar" pentru "transportul medical", medici și asistenți.
De asemenea, vânzarea și cumpărarea de combustibil în canistre a fost interzisă în trei regiuni din nordul Franței. Potrivit prefecturii din Pas-de-Calais, situația este deosebit de dificilă în zonele din jurul Arras și Béthune. În centrul orașului Lille, mai multe stații TotalEnergies au fost închise din cauza lipsei de combustibil, iar într-o stație Esso din centrul orașului a fost nevoie de o oră pentru a ajunge la pompă.
Pe autostrada A1, o coadă la o benzinărie s-a extins pe șosea. Purtătorul de cuvânt al guvernului a negat termenul de "penurie" de carburanți, preferând să se refere la "tensiuni" în aprovizionarea unora dintre benzinării și făcând apel la automobiliști să evite "efectul de panică".
Problemele sunt explicate printr-o grevă în cadrul companiei TotalEnergies, dar și, potrivit grupului, prin "prețurile mai mici" în stațiile sale unde se regăsește o reducere la pompă de 20 de cenți pe litru, preț care a dus la "un aflux important" ed clienți.
Grupul a promis să se mobilizeze pentru a reaproviziona rețeaua cu resurse logistice suplimentare. "Nu există o lipsă de combustibil, deoarece TotalEnergies are suficiente stocuri și în prezent importă în mod regulat", a explicat un reprezentant al TotalEnergie, citat de Le Point. În timp ce unele unități TotalEnergies au încetat greva, aceasta a fost reluată miercuri la rafinăria din Normandia, în apropiere de Le Havre, cea mai mare din Franța, care asigură 22% din rafinarea din Franța.
Greva continuă, de asemenea, pentru salarii în cele două rafinării franceze ale grupului Esso-ExxonMobil, din Seine-Maritime și Bouches-du-Rhône, potrivit oficialilor grupului, care au mai declarat că cele două situri sunt "în continuare într-un blocaj total".
Citește și: Cea mai ieftină benzină. Cifrele zilei din România şi UE
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.