Pepsi îi dă în judecată pe fermierii indieni din cauza cartofilor
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Fermierii indieni trebuie să se judece cu una dintre cele mai mari companii din lume
Fermierii indieni trebuie să se judece cu una dintre cele mai mari companii din lume
PepsiCo amenință fermierii din India că vor fi dați în judecată pentru despăgubiri din cauza exclusivității asupra soiului de cartofi pe care compania îi folosește în producerea de chipsuri, relatează CNN .

Acum însă compania s-a răzgândit să-i mai hăituiască pe micii fermieri indieni cu acuzația că ar cultiva ilegal varietatea de cartofi favorită a companiei PepsiCo.

Subsidiara din India a PepsiCo a deschis un dosar împotriva fermierilor, la începutul lunii aprilie. Fermierii au fost audiați la un tribunal din Gujarat, vineri, atunci când avocatul companiei americane a anunțat că s-ar putea renunța la proces cu condiția ca fermierii să se alăture altor mii de oameni din programul de cultivare autorizat al companiei.

Avocatul fermierilor a spus că trebuie să analizeze oferta, aceștia având timp până pe 12 iunie când este programat următorul termen de judecată.

Coca-Cola spune pentru prima oară cât plastic folosește anual

Organizațiile fermierilor și activiștii au luptat împotriva dosarului deschis de producătorul de băuturi răcoritoare și alimente, acest caz fiind cea mai recentă bătălie dintre afacerile locale și un mare jucător global.

PepsiCo, care are brandurile Pepsi, Lays, Gatorade și Quaker Oats, ar încerca să obțină despăgubiri în valoare de 143.000 de dolari de la fiecare fermieri dar va renunța la acest lucru în schimbul cooperării.

”Credem că intimidareea și hărțuirea fermierilor locali se întâmplă pentru că aceștia nu sunt conștienți de drepturile lor”, se spune într-o scrisoare a asociațiilor fermierilor indieni. În scrisoare se susține că PepsiCo ar fi trimis la fermieri, detectivi particulari care se dădeau drept potențiali cumpărători și care au filmat discuțiile și au luat și probe de cartofi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel