Percheziţii ale Parchetului European în Brăila, într-un dosar de fraudă de jumătare de milion de euro
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Parchetului European / Foto: Parchetului European
Parchetului European / Foto: Parchetului European
Parchetul European (EPPO), biroul din Cluj-Napoca, efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Brăila, în cadrul unei anchete privind o fraudă de peste o jumătate de milion de euro cu fonduri pentru agricultură, produsă de un funcţionar şi familia sa

Potrivit unui comunicat al EPPO, au loc descinderi în biroul funcţionarului implicat în acest caz, la trei firme şi patru locuinţe.

Ancheta vizează un funcţionar public din comuna Gropeni, judeţul Brăila, despre care se presupune că ar fi obţinut 561.000 de euro din fonduri agricole UE prin falsificarea documentelor pe numele unei întreprinderi individuale şi al unei societăţi comerciale.

Documentele falsificate au fost depuse la Agenţia Română de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) - Centrul Judeţean Brăila în vederea achiziţionării între 270 şi 427 de hectare de teren în perioada 2013 - 2020.

Se presupune că funcţionarul public a fost, în realitate, cel care administra întreprinderea individuală şi societatea comercială, în locul soţiei şi fiului său, care au fost numiţi ca administratori legali.

Toate cele trei persoane vor fi aduse la sediul unităţii de poliţie pentru audieri, urmând ca împotriva lor să fie dispuse măsuri legale.

La percheziţii participă zeci de poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Jandarmeria Română - Inspectoratul de Jandarmerie Judeţean Brăila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel