Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Producătorul german de maşini premium se aşteaptă ca marja operaţională pe segmentul auto să se situeze anul acesta între 7-9%, din cauza efectelor războiului asupra producţiei. Fără impactul războiului, compania ar fi avut ca obiectiv o marjă între 8-10%.
Grupul german a vândut anul trecut un nivel record de vehicule - 2,52 milioane - în pofida deficitului de semiconductori, şi a raportat o marjă de profit de 10,3%, cea mai ridicată din 2017.
Miercuri, BMW a avertizat că întreruperile de producţie ar urma să continue ca efect al invadării Ucrainei de către Rusia, dar a dat asigurări că va putea să-şi asigure componente din vestul Ucrainei şi va menţine un grad ridicat de flexibilitate în reţeaua sa de producţie, pentru a atenua impactul perturbărilor.
Sancțiunile i-au închis lui Putin uzina Lada. Ce amestec are România
Războiul din Ucraina face dificilă o estimare adecvată a rezultatelor financiare în 2022 şi nu ar putea lua în calcul efectele pe termen lung, a precizat BMW. Compania se aşteaptă să continue perturbările din lanţul de aprovizionare şi deficitul de semiconductori, o îmbunătăţire a situaţiei urmând să fie resimţită în semestrul doi din 2022.
Câştigurile BMW în 2021 au fost mai mult decât duble faţă de nivelul de dinaintea pandemiei, ajungând la 16 miliarde de euro, iar compania se aşteaptă în 2022 la o creştere semnificativă a profitului înainte de taxe, în urma consolidării depline a BMW Brilliance în China.
Luna trecută, BMW a anunţat că va plăti 3,7 miliarde de euro (4,2 miliarde de dolari) pentru a deveni acţionar majoritar al societăţii sale mixte din China, după ce a obţinut licenţele necesare de la Beijing. BMW şi-a majorat participaţia pe care o deţine la societatea mixtă Brilliance Auto Group la 75%, de la 50%, aşa cum a anunţat în 2018, când China a început relaxarea reglementărilor privind acţionariatul în industria auto.
Tranzacţia va avea un efect pozitiv de 7-8 miliarde de euro (8-9 miliarde de dolari) asupra rezultatelor financiare ale diviziei auto a BMW şi va majora fluxul de numerar cu aproximativ cinci miliarde de euro, a precizat în februarie grupul german.
Conflictul din Ucraina a determinat BMW să oprească activitatea la unele fabrici din cauza perturbărilor din lanţurile de aprovizionare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...