Consecințele politicii lui Donald Trump de scădere a dolarului
Donald Trump ar dori să vadă...
Criptomonedele permit oamenilor să trimită bani în întreaga lume fără a utiliza sistemul financiar tradițional, relatează Reuters.
Tehnologia blockchain care stă la baza acestor active virtuale creează o evidență a tranzacțiilor în care expeditorii și destinatarii sunt identificați doar prin adresele portofelului pe care îl dețin, care reprezintă un cod format din litere și numere.
Chainalysis a declarat că cifra de 24,2 miliarde de dolari este aproape sigur o subestimare și va crește pe măsură ce va identifica mai multe portofele ilicite. De asemenea, a precizat că și-a dublat estimarea pentru 2022, de la 20,6 miliarde de dolari la 39,6 miliarde de dolari. Datele Chainalysis includ doar infracțiunile legate de criptomonede.
Conform acestei companii, este imposibil să se determine doar din datele blockchain volumul de criptomonede care reprezintă produsul unor infracțiuni, de exemplu atunci când criptomonedele sunt mijloace de plată în traficul de droguri.
Din totalul criptomonedelor din portofelele ilicite, cea mai mare parte a provenit de la servicii criptografice sancționate de SUA sau situate în jurisdicții sancționate de SUA în care acestea nu sunt aplicate.
Veniturile provenite din înșelăciuni și hacking cripto au scăzut în 2023, a precizat Chainalysis, dar pe piețele ransomware și darknet veniturile au crescut.
Statele Unite au declarat că vor lua măsuri drastice împotriva firmelor de criptomonede care nu reușesc să blocheze și să raporteze fluxurile ilicite de bani. Anul trecut, fondatorul bursei de criptomonede Binance a pledat vinovat de încălcarea legilor americane împotriva spălării banilor.
Un raport al Organizației Națiunilor Unite a declarat luni că bursele de criptomonede nereglementate au devenit "piese fundamentale" ale arhitecturii financiare folosite de crima organizată în Asia de Sud-Est.
Bitcoin a fost principala criptomonedă folosită de infractorii cibernetici în 2021, dar stablecoins au devenit mai dominante în ultimii doi ani, reprezentând acum majoritatea volumului total al tranzacțiilor ilicite, a precizat Chainalysis.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...
O estimare sub prognoza FMI,...
Termoenergetica se pregătește...