"Preţul cartofilor a avut cea mai mare creştere, dar este firesc peste iarnă. Sunt lucruri de înţeles. Acest cartof nu-l scoatem azi din sol, l-am scos anul trecut. Vedeţi, cartoful s-a obţinut anul trecut. Eu spun că este explicabilă această creştere, pentru că ei cheltuiesc în timpul iernii cu depozitarea, îi ţin la o temperatură unde să nu pornească vegetaţia şi această tehnologie, acest procedeu şi mod de păstrare este însoţit de costuri", a declarat marţi seara, Petre Daea, la un post de televiziune, întrebat cum explică scumpirea cartofilor cu 21% de la începutul acestui an.
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), cartofii au continuat să se scumpească în februarie 2019, preţul acestora urcând cu 9,98% faţă de ianuarie şi cu 21% faţă de decembrie 2018.
Citește și Proiectul fantastic al ministrului
În ansamblu, preţurile mărfurilor alimentare au crescut cu 1,27% în februarie faţă de luna precedentă şi cu 2,59% faţă de ultima lună a anului trecut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Pe agenda şedinţei de miercuri,...
Proiectele de acte normative...
Producătorul de oţel integrat...
Vânzarea locuințelor poate...
Plasticul care dispare în apă...
Metalele industriale încheie...
Experţii din Autoritatea...
Ministerul Investiţiilor şi...
Consultanții fiscali cer...
Bruxelles-ul oferă României un...
Crescătorii, adăposturile și...
Parlamentul European propune...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Fumul incendiilor din Canada a...
Fernand Kartheiser, parlamentar...