Petrolul a atins cea mai mică valoare a anului
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Petrolul marca Brent din Marea Nordului a trecut, vineri, sub pragul psihologic de 60 de dolari/baril, pentru prima dată din octombrie 2017, împins în jos de teama pieței că oferta va depăși cererea, la pachet cu îngrijorarea privind o posibilă încetinire a economiei mondiale.

Astfel, la mijlocul zilei de tranzacționare, contractele Brent cu livrare în luna iunie a pierdut 3,46 dolari (-5,53%), ajungând la 59,14 dolari/baril. Contractul pe decembrie la țițeiul american West Texas Intermediate, WTI, a cedat, la rândul său, 3,58 dolari, adică 6,55%, coborând la 51,05 dolari/baril.

”Vânzătorii de petrol își reafirmă autoritatea”, a comentat Tamas Varga, analist la PVM Oil. ”Slăbiciunea cursului reflectă sentimentul de neliniște. În plus, iși spune cuvântul ușoara apreciere a dolarului”, a adăugat el.

Agenția internațională a energiei a anunțat, săptămâna trecută, că oferta mondială de țiței va depăși cererea pe tot parcursul anului 2019, pe fondul creșterii producției, în condițiile în care consumul este amenințat de o încetinire a economiei.

Pentru reechilibrarea ofertei, care evoluează mai rapid decât cererea, Organizația țărilor exportatoare de petrol urmează să anunțe, la începutul lunii decembrie, o scădere a cotelor de producție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel