Piața balneo și spa din România, în creștere
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Piața balneo & spa din Romînia a generat o cifră de afaceri de aprox. 314 milioane de euro

”Piața de balneo și SPA este o piață a bucuriei și a sănătații, este o piață unde oamenii vin să învețe sau să reînvețe ce este fericirea”, a declarat Sergiu Neguț, om de afaceri, business angel și curator de start-up-uri, în cadrul evenimentului de spa & balneo business networking #InfuziadeBusiness, organizat de OPTBR și despreSpa.ro.

#InfuziadeBusiness ne-a arătat că, pe an ce trece, obiceiurile de consum ale românilor se schimbă. Ei învață să își aloce timp, să meargă în vacanțe de relaxare sau tratament, să se bucure de viață. Și asta se vede în cifra de afaceri a pieței balneo și spa din România.

În 2019, peste 1,8 milioane de turiști au cheltuit peste 288 de milioane de euro pe tratamente si terapii balneare în stațiunile de gen din România. Prețul mediu al unui sejur de sănătate? 797 de lei/ persoană. Un detaliu important de luat în calcul? Boostul pe care voucherele de turism l-au adus în cadrul aceastei creșteri a pieței de sănătate, recuperare și prevenție din România.

Pe de altă parte, la nivel de relaxare, punctăm peste 780.000 de oameni care au investit peste 25,9 milioane de euro pentru starea lor de bine. E mult? E puțin? Un lucru este sigur. Trendul este ascendent.

În 2018, piața spa a crescut cu aprox. 10% față de 2017, când totalul acesteia a fost de 24,4 milioane Euro (in crestere cu 16,2% față de 2016), dintre care 8,8 milioane euro provin din terapii spa de relaxare (exclusiv de relaxare - nu sunt incluse aici terapiile pentru slăbire - masaje anticelulitice sau alte terapii de beauty).

Publicul este din ce în ce mai numeros, ceea ce obligă la creșterea calității serviciilor în spa. Românii care frecventează centrele spa sunt o categorie premium de clientelă - atât financiar, cât și din punct de vedere al culturii și preocuparilor. Sunt oameni educați, cu un venit peste medie. Preponderent, ei au job-uri în diverse corporații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel