Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
După cel mai scăzut nivel din ultimii 60 de ani în 2017, când producţia a fost afectată de vremea extremă din Europa, inclusiv secetă şi furtuni, pe plan global producţia a crescut cu 17% anul trecut, până la 292,3 milioane de hectolitri. Creşterea a fost condusă de majorarea semnificativă a producţiei în Italia, Franţa şi Spania, trei dintre cei mai mari producători din lume, care au înregistrat anul trecut o producţie cu cel puţin 13% mai ridicată decât media lor pe cinci ani.
Citește și: Au fost vândute cele mai scumpe cinci sticle de vin din istorie. Cât au costat
Excluzând mustul şi sucul, producţia a crescut şi în emisfera sudică anul trecut, cu un avans de 22,8% în Argentina, la 14,5 milioane de hectolitri, şi de 35,9% în Chile, la 12,9 milioane hectolitri.
OIV estimează că, pe plan global, consumul a fost stabil în 2018, la 246 de milioane de hectolitri, comparativ cu 246,7 milioane de hectolitri în 2017. Uşorul declin ar putea avea legătură cu scăderea producţiei în 2017.
China a înregistrat cel mai semnificativ declin al consumului în rândul principalilor 20 de consumatori de vin din lume, cu o scădere de 6,6%, la 18 milioane de hectolitri. În Marea Britanie, consumul a scăzut cu 3,1%, la 12,3 milioane de hectolitri.
Citește și: România a obținut o producție de vin cu 21% mai mare decât anul trecut
Exportatorii francezi estimează că exporturile de vin şi băuturi alcoolizate către China au scăzut cu 14,4% în 2018, după un avans de 24,5% în urmă cu un an. În schimb, cererea din Rusia a urcat cu 6,9% anul trecut, la 11,9 milioane hectolitri.
Comerţul global cu vinuri în funcţie de volum a urcat uşor anul trecut, la 108 milioane de hectolitri, majorarea livrărilor din emisfera sudică compensând livrările mai reduse ale liderilor europeni, estimează OIV. Pe de altă parte, aproape toţi exportatorii europeni au avut în 2018 exporturi mai ridicate în funcţie de valoare, spre deosebire de omologii lor din SUA şi emisfera sudică.
Exporturile globale în funcţie de valoare au crescut cu 1,2% anul trecut, la 31,3 miliarde de euro (35,25 miliarde de dolari), lider fiind Franţa, cu 9,3 miliarde de euro, în creştere cu 2,8% faţă de 2017, arată datele OIV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...