Piaţa chiriilor din Bucureşti: Care sunt preţurile şi cele mai căutate cartiere
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Mână care ține cheile unei locuințe / Foto: Freepik
Mână care ține cheile unei locuințe / Foto: Freepik
Marile orașe din țară continuă să atragă un număr semnificativ de chiriași, iar proprietarii au parte de o veste bună la începutul acestei veri, arată o analiză Imobiliare.ro.

Sumele solicitate la nivel de piață sunt în creștere față de anul trecut în toate centrele regionale majore din România, atât în cazul garsonierelor, cât și în cazul apartamentelor cu 2 și 3 camere.

 

“Există diferențe mari între un oraș sau altul dar și între o zonă sau alta în cadrul aceluiași oraș. Zona, dar și starea generală a apartamentului, nou sau vechi, tipul de mobilă și gradul de utilare și confort sunt principalele aspecte care contribuie la stabilirea prețului final. Cererea este mare, în continuare, iar un apartament bine poziționat ca preț, se închiriază în doar câteva zile de la listare. Dacă, dimpotrivă, nu sună telefonul, înseamnă ca prețul nu este în piață”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Iată care sunt cartierele care atrag privirile celor mai mulți potențiali chiriași și unde se pot câștiga cele mai mari sume din închirierea apartamentelor, potrivit datelor centralizate și analizate de Imobiliare.ro.

 

Cât poți să ceri chirie în București? Dacă ai deja un chiriaș, poate fi timpul să crești suma solicitată

 

Chiriile solicitate pentru locuințele din Capitală s-au majorat în ultimul an atât în cazul garsonierelor, cât și în cazul apartamentelor mai spațioase. Dacă la începutul verii trecute se cerea o chirie medie de 300 euro/lună pentru o garsonieră, în prezent prețul a ajuns la 340 euro/lună.

Apartamentele cu 2 camere, care sunt de cele mai multe ori și cele mai căutate de potențialii chiriași, se închiriază cu 520 euro/lună în condițiile în care chiria medie era de 470 euro/lună în iunie 2023, iar pentru cele cu 3 camere se solicită în medie suma de 700 euro/lună cu 50 de euro în plus față de anul trecut.

 

Centrul Capitalei, cel mai atractiv. Accesul la metrou, numitorul comun al celor mai populare zone 

 

Cei mai mulți potențiali chiriași care și-au căutat un apartament în București pe Imobiliare.ro și-au arătat interesul pentru zona Victoriei-Romană-Universitate-Unirii din inima orașului. Aici găsim și una dintre cele mai bogate oferte din Capitală, dar și prețuri pe măsura poziționării privilegiate a acestor proprietăți în centrul orașului, cu acces la cele mai multe variante de transport în comun și în proximitatea multor puncte de interes pentru chiriași - de la restaurante, terase și baruri și până la instituții de învățământ și multiple opțiuni de divertisment. Pentru un apartament situat în această zonă poți solicita, în medie, 600-650 euro/lună chirie.

 

Un alt areal care atrage numeroși chiriași, aflați în căutarea unor locuințe mai accesibile ca preț, este Militari-Gorjului-Lujerului-Uverturii. Și de această dată observăm un număr ridicat de proprietăți disponibile deja la închiriere, dar suma medie solicitată de proprietari se plasează în jurul valorii de 400 euro/lună. Zona oferă acces la metrou, iar cei care ajung să se mute aici au mall-uri și hipermarketuri la doi pași de casă. Un apartament situat în acest areal va fi foarte atractiv în câteva luni pentru studenți, având în vedere facultățile aflate în apropiere.

 

Poți solicita o chirie lunară similară și dacă dai în chirie un apartament în Drumul Taberei. Aceasta este o altă zonă foarte populară în rândul chiriașilor, care oferă acces la metrou, dar și proximitate față de unul dintre cele mai mari parcuri din Capitală.

 

Pe locul patru în topul celor mai atractive zone bucureștene pentru chiriași se găsește Tineretului-Timpuri Noi. Printre atuurile sale se numără apropierea față de centru, accesul la metrou și, desigur, parcul ideal pentru familiile cu copii. Numărul de proprietăți disponibile în această parte a orașului este însă semnificativ mai mic față de cel întâlnit în zonele anterioare. Apartamentele se închiriază, în medie, cu 500 euro/lună.

 

Prețul își spune cuvântul pentru mulți dintre chiriași așa că nu este de mirare faptul că printre cele mai dorite cartiere din București întâlnim Berceni. Numărul proprietăților disponibile pe piață este mai mare decât în alte zone, iar chiria este una dintre cele mai accesibile din oraș media situându-se în jurul valorii de 380 euro/lună. Dezvoltarea semnificativă pe segmentul rezidențial nou se traduce prin mai multe variante de apartamente situate în blocuri finalizate în ultimii ani pentru care se caută chiriași. Accesul la numeroase mijloace de transport în comun, inclusiv la metrou, numărul mare de spații de joacă pentru copii, apropierea față de Parcul Tineretului și opțiunile de shopping foarte variate sunt câteva dintre punctele forte ale cartierului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Probleme în emiterea rovinietei şi a taxei de pod

CNAIR, anunţ important pentru şoferi. 

Analiză: Datoria globală aproape a egalat PIB-ul țărilor

Guvernele au acum o datorie fără precedent, de 91.000 de...

Europa continuă să cumpere gaz rusesc

Dependenţa Europei de gazele ruseşti e greu de oprit.

Prețul aurului, în scădere după declarația șefului FED

Aurul și-a menținut pierderile acumulate anterior, în...

Baterii: Compania suedeză Northvolt s-a răzgândit

Producător de baterii electrice și-a reconsiderat...

Uber vă poate lua cu barca din aceste locaţii

Uber lanseaza noi servicii cu pe apa in sase destinatii...

Arabia Saudită a decoperit șapte zăcăminte de petrol și gaze

Nu se precizează ce volum de resurse energetice dețin...


pixel