Deficit record în România, în contrast cu trendul european
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Un juriu din New York l-a găsit joi pe Sam Bankman-Fried (SBF), fostul director general al FTX, vinovat de fraudarea clienților platformei cripto înainte de prăbușirea bruscă a acesteia în noiembrie 2022. Acesta pledase nevinovat și spusese că, deși a gestionat greșit compania, nu a comis nicio fraudă.
Lovitura FTX a fost una dintr-o serie lungă de prăbușiri ale platformelor de tranzacționare cu criptomonede care au făcut ca Bitcoin să scadă la cel mai mic preț din 2020, informează Reuters.
În timp ce sectorul cripto rămâne departe de succesul pe care l-a atins la sfârșitul anului 2021, Bitcoin și alte monede importante s-au bucurat de o revenire în ultimele săptămâni, pe măsură ce sfârșitul ciclurilor de majorare a ratelor dobânzilor făcute de băncile centrale atrage din nou bani în activele cu risc ridicat.
Industria cripto s-a concentrat, de asemenea, asupra perspectivei unor noi fonduri tranzacționate la bursă, ETF-uri cu Bitcoin, care ar deschide piața pentru mai mulți investitori. Deși niciunul dintre aceste fonduri nu a fost aprobat, mai multe firme au depus cereri pentru un astfel de produs.
"Cred că piețele cripto au mers mai departe", a declarat Ben Laidler, strateg pe piețele globale la eToro.
Bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă și principalul barometru pentru piața cripto, și-a dublat prețul în acest an, făcând din 2023 cel mai bun an din 2020 încoace în ceea ce privește câștigurile.
Analiștii spun că entuziasmul tot mai mare că autoritatea de reglementare din SUA va aproba în curând ETF-uri de Bitcoin, împreună cu sfârșitul creșterilor de rate ale dobânzilor, a alimentat renașterea acestei industrii.
După ce a atins un vârf de 3.000 de miliarde de dolari în noiembrie 2021, valoarea pieței globale de criptomonede s-a prăbușit în 2022, atingând un minim de 796 de miliarde de dolari pe parcursul a doi ani, odată cu implozia FTX. De atunci, a recuperat ceva teren, situându-se peste 1 trilion de dolari în cea mai mare parte a acestui an.
Mai multe firme financiare importante, inclusiv BlackRock, au depus cereri la Comisia americană pentru valori mobiliare și burse pentru a lansa un ETF bitcoin care, dacă va fi aprobat, ar putea atrage miliarde de dolari de bani instituționali în criptomonedă, spun unii.
Deși nu există nicio garanție că aceste cereri vor fi aprobate în curând, posibilitatea pare suficientă pentru a-i face pe comercianți să rămână optimiști.
Între timp, în această săptămână, atât Rezerva Federală a SUA, cât și Banca Angliei au menținut dobânzile, marcând o posibilă plafonare a creșterilor de rate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...