BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
Cheltuielile germane în domeniul construcțiilor vor scădea în 2024 pentru prima dată de la ultima criză financiară, potrivit unui studiu, un nou semn rău pentru industria imobiliară, care trece prin cea mai gravă criză din ultimele decenii.
Volumul construcțiilor se va reduce cu 3,5% în 2024, la 546 miliarde de euro (597,38 miliarde de dolari), înainte de a se redresa ușor cu o creștere de 0,5% în 2025, a precizat institutul economic DIW într-un studiu care va fi publicat miercuri, conform Reuters.
Timp de ani de zile, sectorul imobiliar din Germania și din alte părți ale Europei a cunoscut un boom, deoarece ratele dobânzilor erau scăzute și cererea puternică.
Dar o creștere bruscă a ratelor și a costurilor a pus capăt acestei perioade de avânt, înclinând dezvoltatorii spre insolvență, pe măsură ce finanțarea bancară se limitează și tranzacțiile îngheață.
Ultima dată când cheltuielile pentru construcții în Germania au scăzut a fost în 2009.
"Prăbușirea industriei construcțiilor durează mai mult decât se aștepta", a declarat Laura Pagenhardt, unul dintre autorii studiului.
Un sondaj publicat miercuri de institutul economic Ifo, care a arătat că sentimentul în domeniul construcțiilor rezidențiale se află la cel mai scăzut nivel din toate timpurile, a accentuat și mai mult situația dezastruoasă din industrie.
"Deocamdată nu există niciun semn că situația se ameliorează", a declarat Klaus Wohlrabe, șeful sondajelor de la Ifo, după ce starea de spirit din decembrie a fost înregistrată la cel mai scăzut nivel de la începutul sondajului, în 1991.
"Aceste așteptări excepțional de slabe arată că, în prezent, companiile nu au nicio speranță. Perspectivele pentru 2024 sunt sumbre", a adăugat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...