Piața petrolului și-a regăsit EUFORIA. Prețurile au crescut
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Un context favorabil creșterii prețurilor și a cererii
Un context favorabil creșterii prețurilor și a cererii
În ultimele două zile, prețul barilului marca Brent a crescut cu mai bine de 5 dolari. Un salt la care a contribuit încheierea alegerilor prezidențiale din Statele Unite și a rezultatelor pozitive înregistrate de testele clinice pentru vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech.

Astfel, la bursa londoneză ICE, contractele futures cu livrare în luna ianuarie pentru petrolul Brent, de referință în Europa, au fost cotate s-au trazacționat la un preț de 45,16 dolari/baril, în creștere cu 2,4% față de ultima valoare din ajun. Este cea mai bună performanță a petrolului începând din 2 septembrie.La rândul lor, prețul contractelor futures pentru țițeiul american WTI a urcat cu 3,29%, până la 42,72 dolari/baril. 

Cotațiile la petrol și-au accelerat ascensiunea pe fondul euforiei care a revenit pe piețele comerciale mondiale. Investitorii așteaptă lansarea rapidă a vaccinului anti-covid de la Pfizer și BioNTech, ceea ce, teoretic, ar trebui să îmbunătățească perspectivele de restabilire a economiei mondiale și să impulsioneze cererea de carburanți. 

Citește și VIRUSUL dispare în doar TREI minute. Americanii au găsit soluția

În opinia analiștilor, această evoluție pozitivă pe piața materiilor prime s-ar putea menține în perioada imediat următoare. Nu este exclus ca, pe burse, cotațiile să depășească valorile maxime din luma august, când petrolul Brent a atins 46,53 dolari/baril, WTI oprindu-se la 43,78 dolari/baril. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel