Piața petrolului. Tulpina DELTA dă peste cap previziunile analiștilor
Autor: Simona Haiduc | 12 aug, 13:28
Calculele de luna trecută nu mai sunt de actualitate
Calculele de luna trecută nu mai sunt de actualitate
Relansarea cererii la petrol ar putea încetini până la sfârșitul anului după scăderea bruscă din iunile, pe fondul răspândirii variantei Delta a virusului SARS-CoV-2, a anunțat Agenția Internațională a Energiei (AIE). 

Previziunile de „creștere pentru a doua jumătate a anului 2021 s-au degradat și mai mult, deoarece noile restricții legate de COVID-19 impuse de autoritățile mai multor mari consumatori de țiței, în special din Asia, vor avea un impact asupra călătoriilor, în general, și a deplasărilor, în special, dar și în privința utilizării petrolului”, a precizat organizația cu sediul la Paris. 

"Estimâm că, din moment ce cererea a scăzut în luna iulie, răspândirea rapidă a variantei Delta a coronavirusului, au afectat livrările în China, în Indonezia și în alte regiuni ale Asiei”, a precizat AIE în raportul său lunar.

AIE estimează că cererea a scăzut la 120.000 de barili pe zi (bpd) luna trecută și prezice că cererea va fi cu jumătate de milion de bpd mai mică în a doua jumătate a anului comparativ cu prognoza sa de luna trecută, menționând că unele modificări s-au datorat revizuirii datelor.

Citește și Record pe Wall Street. Senatorii SUA au reaprins speranța investitorilor

G Ad:

Acordul de producție încheiat de OPEC și aliații săi, uniți în OPEC+, luna trecută ar trebui să restabilească echilibrul pieței pe termen scurt, a adăugat IEA.

"Dar balanța ar putea redeveni excedentară în 2022 dacă OPEC+ continuă să inverseze reducerile de producție și dacă producătorii care nu participă la acord își majorează producția ca răspuns la creșterea prețurilor", a adăugat ea.

Ştiri Recomandate

Lovitură după lovitură. ROBOR, imposibil de stăvilit

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro