PIERDERI COLOSALE! Boeing a pierdut până acum peste 620 de milioane de dolari

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Pentagonul a anunţat miercuri că fabricantul american Boeing a obţinut din partea Arabiei Saudite două contracte în valoare de peste 2 miliarde de dolari
Pentagonul a anunţat miercuri că fabricantul american Boeing a obţinut din partea Arabiei Saudite două contracte în valoare de peste 2 miliarde de dolari
Producătorul aeronautic american Boeing a pierdut 628 de milioane de dolari în primul trimestru din 2020, faţă de un profit de 2,149 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă din 2019, ca urmare a pandemiei COVID-19 şi paralizării producţiei de avioane 737 MAX, informează agenţia EFE.

Compania a anunţat miercuri că încasările în perioada ianuarie-martie 2020 au scăzut cu 26% faţă de primele trei luni ale anului trecut, până la 16,908 miliarde de dolari şi a adăugat că are un flux de numerar negativ de 4,3 miliarde de dolari, dar a menţionat că "explorează activ toate opţiunile disponibile" pentru a obţine lichiditate şi a-şi finanţa operaţiunile.

Covid-19: Cea mai gravă criză cunoscută până acum de industria aerospaţială

"Pandemia de COVID-19 afectează toate aspectele afacerii noastre, inclusiv cererea companiilor aeriene cliente, continuitatea producţiei şi stabilitatea lanţului de furnizare", a explicat CEO-ul companiei, David Calhoun, care a subliniat că se concentrează pe sănătatea şi securitatea angajaţilor şi comunităţii.

Deşi pandemia adaugă "o presiune neaşteptată", reprezentanţii firmei spun că au încredere în viitorul pe termen lung şi că progresează în ceea ce priveşte o revenire sigură a avioanelor 737 MAX, a mai spus Calhoun.

Principala ramură a Boeing, aviaţia comercială, a avut venituri de 6,205 miliarde de dolari (minus 48%) şi marja sa operaţională s-a prăbuşit la -33% din cauza unui volum mai mic de livrări şi acumulării de costuri, printre care 797 milioane dolari din oprirea producţiei aeronavelor 737 MAX şi 137 milioane din întreruperea operaţiunilor în fabricile sale, determinată de pandemie.

Boeing a subliniat că va relua producţia de 737 MAX într-un ritm redus în 2020, fără a da date şi măsura în care va avea loc revenirea, şi o va creşte la 31 de unităţi pe lună în 2021, şi a precizat că toate costurile pentru menţinerea la sol a celui ce a fost modelul său vedetă se ridică la circa cinci miliarde de dolari.

Compania a menţionat şi reducerea traficului de călători cu care se confruntă companiile aeriene din cauza coronavirusului, ceea ce are "un impact important în cererea de noi avioane comerciale şi servicii", astfel că amână achiziţiile.

Boeing a luat măsuri pentru a face faţă "noii realităţi a pieţei", precum reducerea ritmului de producţie, restructurarea echipei de conducere etc, în plus faţă de solicitarea unui împrumut pe termen lung, reducerea costurilor şi cheltuielilor, suspendarea răscumpărării de acţiuni şi a dividendelor şi eliminarea salariului pentru CEO şi preşedinte.

"Accesul la lichiditate suplimentară va fi esenţial pentru ca Boeing şi sectorul aeronautic să reuşească să îşi revină şi compania analizează activ toate opţiunile disponibile. Boeing crede că va fi capabilă să obţină suficientă lichiditate pentru a-şi finanţa operaţiunile", susţin reprezentanţii companiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de pe Wall Street / FOTO: Freepik
Declaratia 100
Foto:Freepik.com
Strângere de mână / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com
Notificare telefon

Eset, avertizare pentru cei care au cont pe Spotify

Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...

Încărcare mașină electrică / sursa foto: Freepik.com
Papa Francisc

Papa Francisc a murit

A încetat din viaţă Papa Francisc.

Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI / Flickr

Scădere uşoară a numărului de firme dizolvate

Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...

Foto: Freepik.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României scade, importurile cresc

Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...

Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Sol

Ucraina rămâne fără gaze. Rezervele sunt pe sfârşite

Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...

Razboiul comercial SUA-China / Foto: Freepik
Nissan / FOTO: Unsplash
Foto: Freepik.com
Boeing 737 Max / FOTO: Unsplash
Protest masiv în New York împotriva lui Donald Trump și Elon Musk
Vânzător stradal într-o localitate din California / Foto: Dave Parker / Flickr
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Gândim alte planuri / FOTO: Freepik

Bancherii, obligați să-și pună mintea la contribuție

În noile condiții generate de războiul tarifelor,...

Bursa de la Tokyo / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr

Cine mai are încredere în dolar?

Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...

Mină de cupru

10 mega-mine care țin planeta în priză: cine dă cupru lumii?

Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...

Foto: Freepik.com

pixel