Piperea: A fugit de plafonarea prețului ca... de tămâie
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Gheorghe Piperea
Gheorghe Piperea
Au uitat guvernanții să introducă practic în această ordonanță un stopaj financiar? Furnizorii pot spune și mâine că vor face prețul de 100 de ori mai mare. 

Gheorghe Piperea a explicat la RTV ce îi împiedică pe furnizori să crescă prețurile, atâta timp cât Guvernul decontează.

"Nu îl împiedică nimic. Dimpotrivă îl încurajează să majoreze prețul la infinit. Ce voiam să vă spun este că certitudinea mea este că această reglementare este rezultatul eforturilor domnului Cîțu sau celor din jurul lui de a nu introduce în această lege plafonarea prețurilor.

A fugit domnul Cîțu de această idee de plafonare a prețului că... era să zic cineva de tămâie. Asta pentru că omul are o concepție totalmente greșită despre piața liberă. Deci are o concepție totalmente greșită și spun asta pentru că există, încă există câteva procente din România care consideră că este un nemaipomenit profesionist domnul Cîțu.

Elena Cristian, despre FACTURILE LA ENERGIE : NU există instituție care să facă lumină în toată această nebunie

Piața liberă nu există în domeniul acesta din două puncte de vedere în primul rând este vorba despre monopol dar este monopol mult mai grav decât orice fel de monopol. Adică tu nu ai cum să nu te aprovizionezi cu energie și cu gaze de la acești monopoliști. Asta este unu la mână.

În al doilea rând noi nu vorbim aici despre o marfă ca oricare alta. Nu vorbim de concurență dar nici de o marfă ca oricare alta. Este vorba despre bunuri și servicii care sunt de strictă necesitate și pentru asta nu există piață liberă există prețuri reglementate, de aceea avem o Autoritate Națională pentru Reglementare în domeniul energiei electrice pentru că și în general al energiei, nu numai electrice pentru că printre altele atribuțiile acestei instituții care nu știu ce justificare legală și constituțională mai are astăzi când vorbim despre liberalizare totală. Printre altele are ca atribuție să stabilească niște prețuri reglementate cu niște profituri care nu depășesc niște procente.", a explicat avocatul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel