Planul Italiei pentru rezolvarea problemelor legate de imigrare și siguranță energetică
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Italia
Italia
Un program care aduce la un loc politicieni și firme controlate de stat va elabora un plan al guvernului italian care va stimula cooperarea energetică cu țările africane și va contribui la reducerea migrației ilegale în masă, se arată într-un draft de lege publicat joi.

Conform proiectului, care ar urma să fie aprobat vineri de către cabinet, Italia va ajuta națiunile africane în domenii precum educația, exporturile, infrastructurile, sănătatea și exploatarea durabilă a resurselor naturale.

Meloni a declarat anterior că proiectul va avea ca scop transformarea Italiei într-un centru energetic major, distribuind gaz din Africa de Nord și din Marea Mediterană către restul Europei, și va aborda cauzele economice profunde ale migrației în masă din Africa.

"Planul Mattei (numit după o companie de stat din domeniul energiei) încurajează implicarea statelor africane în identificarea, definirea și punerea în aplicare a intervențiilor vizate în plan", se arată în proiect.

Italia a reușit să reducă dependența de energetică de Rusia de la invazia în Ucraina și acum importă combustibilul în principal din Africa de Nord prin intermediul mai multor transportatori, inclusiv Eni, care va juca un rol cheie în a ajuta Italia să implementeze planul Mattei, au declarat oficiali guvernamentali.

Sosirile de migranților de pe Marea Mediterană au crescut în acest an, cu aproape 144.600 oameni ajunși la țărm față de aproximativ 86.400 în aceeași perioadă din 2022, afectând grav promisiunea electorală făcută de Meloni de a bloca aceste transporturi de persoane.

În proiect se precizează că Planul Mattei va dura patru ani și prevede strategii diferențiate pentru zone separate ale continentului african.

Italia, care va prelua președinția Grupului celor șapte națiuni (G7) în 2024, s-a angajat să facă din Africa o temă centrală cât timp se va afla la conducere.

În iulie, a găzduit o conferință cu țările mediteraneene și din Orientul Mijlociu pentru a discuta despre parteneriate. Un alt summit cu națiunile africane trebuia să aibă loc în noiembrie, dar guvernul l-a amânat după izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel