Planul lui Bill Gates pentru a învinge covid-19. Are trei pași
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este nevoie, în primul rând, de responsabilitate
Este nevoie, în primul rând, de responsabilitate
Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a prezentat un plan în trei puncte privind modalitatea în care Statele Unite, dar și alte țări puternic afectate de epidemia de coronavirus, ar putea ieși cu bine din această încercare. În 2015, filantropul a încurajat deja liderii lumii să se pregătească pentru o situație de acest gen. 

Într-un articol publicat în cotidianul Washington Post, omul de afaceri expune recomandările sale, rezultat al multor ore de discuții cu experți financiari, economiști și specialiști în medicină purtate de angajații Fondation Gates. De altfel, fundația finanțează cercetările pentru găsirea unui tratament împotriva covid-19. ”Nu există nici o îndoială că SUA au pierdut ocazia de a fi cu un pas înainte în fața acestui nou coronavirus”, scrie Bill Gates.

”Dar fereastra pentru luarea unor decizii importante nu s-a închis de tot”, estimează omul de afaceri. ”Alegerile pe care noi și liderii noștri le vom face acum vor avea un impact enorm asupra rapidității cu care numărul de cazuri va începe să scadă, asupra duratei perioadei în care economia va rămâne în bernă și asupra numărului de americani care își vor îngropa o persoană dragă din cauza covid-19”, a continaut Bill Gates în articolul său din Washington Post, prezentând cei trei pași care trebuie făcuți.

1. O abordare responsabilă a regimului de izolare. În pofida numeroaselor apeluri lansate de experți, multe state americane nu s-au închis complet. Plaje deschise, restaurante pline și posibilitatea de deplasare dintr-un stat în altul este ”rețeta catastrofei”, atrage agenția miliardarul american. Atâta timp cât numărul persoanelor infectate nu va începe să se reducă, nimeni nu trebuie să revină la locul de muncă. Adică vreo două luni și jumătate.

2. Autoritățile trebuie să facă tot posibilul pentru ca testele pentru coronavirus să devină mai accesibile și să fie efectuate mai des. Progrese există deja la Siattle, spre exemplu, unde oamenii își pot face testul independent, fără să intre în contact cu asistenta medicală. Gates spune, totodată, că trebuie stabilite priorități clare în privința testării. În capul listei trebuie să fie medicii și cadrele medicale, apoi persoanele cu simptome evidente și contacții acestora.

3. În sfârșit, ultimul pas vizează găsirea tratamentelor potrivite. În acest sens, Gates a lansat un apel tuturor liderilor lumii să susțină acest efort comun, ”fără să alimenteze zvonuri și să îmrpăștie panică”.

Citește și Bill Gates și Mark Zuckerberg caută împreună arma împotriva covid-19

”După cum se poate vedea, mai avem un drum lung de străbătut”, concluzionează cofondatorul Microsoft. ”Dar încă mai cred că, dacă vor fi luate deciziile corecte, dacă ne vom sprijini pe știință, pe datele și experiența profesioniștilor din medicină, vom putea salva vieți și vom putea repune țara la treabă”, subliniază Bill Gates, menționând că este valabil pentru toate statele care acum luptă cu pandemia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel