Planuri de război. Unde vor fi lansate primele atacuri. O țintă e aproape
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este evident că tema războiului este discutată și în SUA și în Rusia
Este evident că tema războiului este discutată și în SUA și în Rusia
Se discută, se fac scenarii, se speculează. La rândul lor, marii producători de armament primesc bani pentru a pune la puncte noi dispozitive de luptă, unice în felul lor. Cursa înarmării a prins viteză și, așa cum avertizează numeroși analiști, un mare război poate izbucni oricând nu neapărat dintr-un motiv anume, ci dintr-o eroare umană. Și toți ochii sunt ațintiți, firește, spre Statele Unite și Rusia. 

Publicația americană Foreign Policy a estimat, într-un recent studiu, că una dintre măsurile care, cu siguranță, ar putea intimida Moscova, obligând-o să renunțe la atitudinea și politica ei agresivă, ar fi elaborarea unei strategii de atac asupra ”zonele periferice vulnerabile ale Rusiei”. Concret, se are în vedere teritoriul Crimeei, Orientul Îndepărtat, Siberia, dar și regiunea Siriei care găzduiește militari ruși.

Între timp, la Moscova, analistul militar Konstantin Sivkov, specialist în sisteme de rachete și de artilerie, a estimat, într-un articol apărut într-o revistă de specialitate, că, în cazul unui conflict armat cu SUA, Rusia ar trebui, dintr-o mișcare să distrugă toate portavioanele americane, atacând șantierele navale din Newport News Shipbuilding, din statul Virginia.

Citește și Când și unde va izbucni un nou război mondial. Iată răspunsurile

Expertul rus a explicat că respectivul șantier, care lucrează cu precădere pentru United States Navy, găzduiește tot timpul anului cel puțin trei portavioane, unele aflate la reparații, altele în curs de realizare. Sivkov consideră că pentru un astfel de atac ar putea fi folosite rachete de croazieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel