Plata creditelor bancare. Sondajul zilei. Surprinzător ce au răspuns românii
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
În general, românii preferă să nu rămână datori
În general, românii preferă să nu rămână datori
EXCLUSIV
Reușesc românii să-și plătească ratele la creditele bancare, în condițiile în care ROBOR-ul continuă să crească, iar Banca Națională a România a anunțat, ieri, că indicele IRCC a urcat la 1,86%? DCBusiness a realizat un sondaj pe această temă. 

Rezultatul sondajului este, oarecum, surprinzător, dar confirmă, în același timp, grija românilor de a nu avea datorii sau, cel puțin, de a avea cât mai puțin datorii. 

Pentru că, așa cum arată cifrele, din cei 445 de repondeți, 230 au răspuns că da, reușesc să-și plătească ratele bancare. Probabil cu mari sacrificii, renunțând când la una, când la alta. Și, este de presupus, cu speranța că această nebunie se va termina la un moment dat. 

Greu de spus când, având în vedere războiul din Ucraina, crizele care au cuprins economiile lumii, de la energetică la cea a materiilor prime, pe fondul unei inflații galopante. Un mănunchi de ingrediente care fac imprevizibilă orice evoluție. 

Interesant este că 83 dintre participanții la sondajul DCBusiness au răspuns că solită ajutorul familiei pentru a-și achita ratele lunare la credite, iar 30 au spus că vor o renegociere cu banca. 

De menționat că doar 28 dintre repondenți au bifat varianta ”Aștept o soluție de la Guvern”. Poate este vorba de neîncredere. Oricum, sunt analiști care nu exclud posibilitatea ca, la un moment dat, mai precis când băncile vor constata că tot mai mulți români nu mai sunt capabili să-și plătească datoriile, să se ia niște măsuri, poate chiar o suspendare temporară a plăților. Așa cum s-a întâmplat în pandemie. 

În sfârști, 102 dintre participanții la sondaj au spus că NU, nu pot plăti ratele. 

Iată rezultatele sondajului: 

Da (230)

Ma ajuta familia (83)

Vreau o renegociere cu banca (30)

Astept o solutie de la Guvern (28)

Nu (102)

Citește și Dolarul crește în Europa, euro scade

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel