Platforma de socializare a lui Musk, amendată pentru lacune în combaterea abuzurilor asupra copiilor
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Elon Musk / Grafica: Oana Pavelescu
Elon Musk / Grafica: Oana Pavelescu
Un organism de reglementare australian a amendat X (fostul Twitter), platforma de socializare a lui Elon Musk, cu 610.500 de dolari australieni (386.000 de dolari) pentru că nu a cooperat la o anchetă privind practicile de combatere a abuzurilor asupra copiilor, o lovitură pentru o companie care a avut dificultăți în a-și păstra agenții de publicitate, pe fondul plângerilor potrivit cărora ar fi îngăduit moderarea conținutului.

Comisia pentru e-Securitate a amendat X, platforma pe care Musk a renăscut-o de la Twitter, spunând că nu a răspuns la întrebări, inclusiv cât timp i-a luat să răspundă la rapoartele privind materiale despre abuzuri asupra copiilor pe platformă și metodele folosite pentru a le detecta.

Deși mică în comparație cu cele 44 de miliarde de dolari pe care Musk le-a plătit pentru site-ul de socializare în octombrie 2022, amenda este o lovitură de reputație pentru o companie care a înregistrat o scădere continuă a veniturilor, deoarece agenții de publicitate au redus cheltuielile pe o platformă care a oprit majoritatea moderării conținutului și a restabilit mii de conturi interzise.

Cel mai recent, UE a anunțat că investighează X pentru o posibilă încălcare a noilor sale norme tehnologice, după ce platforma a fost acuzată că nu a reușit să țină în frâu dezinformarea în legătură cu atacul Hamas asupra Israelului.

"Dacă aveți răspunsuri la întrebări, dacă puneți efectiv la punct oameni, procese și tehnologie pentru a aborda conținutul ilegal la scară largă și la nivel global și dacă aceasta este prioritatea dumneavoastră declarată, este destul de ușor de spus", a declarat comisarul Julie Inman Grant într-un interviu.

"Singurul motiv pe care îl pot vedea pentru a nu răspunde la întrebări importante despre conținutul și comportamentul ilegal care se întâmplă pe platforme ar fi dacă nu ai răspunsuri", a adăugat Inman Grant, care a fost director de politici publice pentru X până în 2016.

În conformitate cu legile australiene care au intrat în vigoare în 2021, autoritatea de reglementare poate obliga companiile de internet să ofere informații despre practicile lor de siguranță online sau să fie amendate în cazul în care nu respectă această obligație. Dacă X refuză să plătească amenda, autoritatea de reglementare poate urmări compania în instanță, a declarat Grant.

După ce compania fost listată la bursă, Musk a declarat într-o postare că "eliminarea exploatării copiilor este prioritatea nr. 1". Însă autoritatea de reglementare australiană a declarat că, atunci când a întrebat X cum a prevenit manipularea copiilor pe platformă, X a răspuns că "nu este un serviciu folosit de un număr mare de tineri".

X a declarat autorității de reglementare că tehnologia disponibilă împotriva manipulării copiilor "nu are o capacitate sau o precizie suficientă pentru a fi implementată pe Twitter".

Inman Grant a declarat că, de asemenea, comisia a emis un avertisment către Google, aparținând Alphabet, pentru nerespectarea cererii sale de informații privind gestionarea conținutului referitor la abuzurile asupra copiilor, calificând drept "generice" răspunsurile gigantului motoarelor de căutare la unele întrebări. Google a declarat că a cooperat cu autoritatea de reglementare și că a fost dezamăgită de avertisment.

"Rămânem dedicați acestor eforturi și colaborăm în mod constructiv și cu bună credință cu comisarul pentru e-Safety, cu guvernul și cu industria în vederea atingerii obiectivului comun de a-i menține pe australieni mai în siguranță online", a declarat directorul pentru afaceri guvernamentale și politici publice al Google pentru Australia, Lucinda Longcroft.

Potrivit autorității de reglementare, comportamentul X a fost mai grav, inclusiv faptul că nu a răspuns la întrebări privind timpul necesar pentru a răspunde la rapoartele de abuz asupra copiilor, măsurile luate pentru a detecta abuzurile asupra copiilor în transmisiunile în direct și numărul de angajați din domeniul moderării conținutului, al siguranței și al politicilor publice.

Compania a confirmat autorității de reglementare că a redus cu 80% din forța sa de muncă la nivel global și că nu are niciun angajat în domeniul politicilor publice în Australia, față de doi înainte de preluarea de către Musk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel