Platforma Shein se va confrunta cu reguli mai stricte din partea UE
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Magazin online / sursa foto: Pexels.com /cottonbro studio
Magazin online / sursa foto: Pexels.com /cottonbro studio
Compania chineză de retail online va avea parte noi reguli europene în ceea ce privește securitatea clienților, după ce aceasta a fost reevaluată.

Uniunea Europeană a desemnat compania de fast-fashion Shein, fondată în China, drept o platformă online de dimensiuni mari (VLOP) în funcție de numărul de utilizatori, a anunțat vineri UE într-un comunicat.

Companiile cu mai mult de 45 de milioane de utilizatori sunt considerate VLOP în conformitate cu Actul privind serviciile digitale (DSA) al UE, confruntându-se cu norme mai stricte privind conținutul online, care le cer să facă mai mult pentru a combate conținutul ilegal și dăunător, precum și produsele contrafăcute de pe platformele lor.

Retailerul online a declarat că se angajează să respecte aceste norme.

"Împărtășim ambiția Comisiei Europene de a se asigura că consumatorii din UE pot face cumpărături online în liniște și ne angajăm să ne îndeplinim rolul", a declarat Leonard Lin, șeful global al afacerilor publice al Shein, într-o declarație.

Shein, care are în vedere o ofertă publică inițială în SUA, și-a lansat piața în UE în luna august a anului trecut.

DSA se aplică regulile tuturor platformelor online începând cu 17 februarie.

Șaisprezece tehnologice, printre care Amazon.com, Apple, Alibaba, Microsoft și alte site-uri, fac obiectul DSA. UE a solicitat unora dintre ele informații privind măsurile luate pentru a contracara conținutul și bunurile ilegale vândute online.

UE investighează deja platforma de socializare X și TikTok a companiei ByteDance. Încălcările pot duce la amenzi de până la 6% din cifra de afaceri globală a unei companii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel