PNL cere DEMISIA lui Marius Budăi
Autor: Giorgiana Croitoru
Data publicării:
Foto: Facebook Marius Budai
Foto: Facebook Marius Budai
PNL ar cere demisia ministrului Muncii, Marius Budăi. 

Potrivit unor surse citate de DC NEWS, PNL ar fi cerut schimbarea lui Marius Budăi de la Ministerul Muncii, iar motivul ar fi legat de renegocierea PNRR-ului.

În acest context, Cristian Diaconescu (PMP) a vorbit despre acest lucru și l-a criticat pe ministrul Muncii.

"Ai nevoie de oameni potriviți pentru această chestiune (renegocierea PNRR-ului n.r.). De ce? Pentru că există, m-am uitat și eu văzând scandalul public, niște nișe de oportunitate în regulamentele Comisiei. Ideea să te duci frontal și să spui că membrii guvernului de dinainte nu au negociat corespunzător și vii tu și faci o altă negociere, va fi inadmisibilă, v-o spun cât se poate de clar. Deci din acest punct de vedere situația este critică, repet, dar nu imposibilă.

Oamenii potriviți, care știu cu limbajul potrivit să se adreseze Comisiei și Consiliului, adică niște ajustări în anumite locuri, invocând temeiuri obiective și nu răsturnând întreaga negociere pentru că nu vei ajunge nicăieri, se poate, dar, repet, cu oameni care știu ce înseamnă coridoarele Bruxelles-ului și înțelegeți ce vreau să spun. (...) Sunt destul de sceptic că vor putea angaja așa ceva, mi s-a spus că grupurile din Parlamentul European ar trebui să se unească... Dacă pe aceste premise se pleacă la luptă, nu, nu există nicio șansă, după părerea mea. Sigur, mai e cealaltă variantă, creșteți PIB-ul ca să puteți acoperi deficitul, dar acolo este muncă multă.", a declarat Cristian Diaconescu la DC NEWS.

Pe de altă parte, mai mulți politicieni au declarat la Antena 3 că sunt doar niște zvonuri. 

Ce spune Florin Cîțu despre demiterea lui Marius Budăi

 

Florin Cîţu, preşedintele PNL, cât şi alţi lideri liberali, au explicat în ultima perioadă că o renegociere a PNRR nu poate avea loc până în 2023, cel mai devreme, dar Marius Budăi îşi doreşte creşterea procentului de 9,4% alocat pensiilor.

Pe lângă problema renegocierii PNRR, potrivit Antena 3, există o serie de nemulțumiri în interiorul partidului la adresa ministrului Muncii, din cauza declarațiilor privind posibilitatea majorării pensiilor, pentru a doua oară în 2022.

De menționat este faptul că reacțiile dure din PNL vin după ce, recent, ministrul Muncii a anunţat că din februarie ar putea începe discuţii cu Comisia Europeană, la Bruxelles, pentru majorarea procentului din PNRR acordat pensiilor.

Zilele trecute, într-un interviu pentru DC BUSINESS și DC NEWS, Marius Budăi a arătat marea greșeală despre pensii făcută în PNRR - Budăi, despre renegocierea PNRR. GREȘEALA despre PENSII, arătată în proiect: Nu există așa ceva! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel