Urmărește dezbaterea live

PNL îl propune premier pe Nicolae Ciucă
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Deși Florin Cîțu a declaat până în ultima clipă că el va fi propunerea de premier, potrivit ultimelor informații, Biroul Politic Naţional al PNL a decis să schimbe opțiunea.

UPDATE 2: Partidul Naţional Liberal s-a prezentat la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier - ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru un guvern minoritar alături de UDMR, a anunţat joi preşedintele PNL, prim-ministrul interimar Florin Cîţu.

UPDATE 1 : ”Aștept o atitudine constructivă și pozitivă din partea PNL, dar și din partea celorlate partide”, a declarat Șeful Statului, la debutul consultărilor cu liberalii.

În această dimineață,  Biroul Politic Naţional al PNL a decis să-l propună pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de prim-ministru la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, au declarat surse liberale pentru Agerpres.

De asemenea, liberalii propun un guvern minoritar format cu UDMR.

În jurul orei 10.30, Nicolae Ciucă a plecat spre  Palatul Cotroceni, împreună cu Florin Cîțu.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în şedinţa BPN al PNL.

Citește și: România, în topul UE privind creşterile preţurilor la electricitate

Partidul Naţional Liberal s-a prezentat la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier - ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru un guvern minoritar alături de UDMR, a anunţat, joi, preşedintele PNL, Florin Cîţu.

"PNL, astăzi, a dat dovadă de maturitate şi de responsabilitate şi s-a prezentat la consultările cu preşedintele României cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică, pentru a avea un guvern cât mai rapid şi a putea să gestionăm situaţia din Sănătate. PNL l-a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru funcţia de premier, într-un guvern minoritar, alături de partenerii cu care am gestionat şi până acum această situaţie - UDMR. Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid, un guvern care să gestioneze situaţia aceasta", a declarat Florin Cîţu, după consultările cu şeful statului de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele PNL a precizat că el este cel care l-a propus în Biroul Politic Naţional al partidului pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier.

"Este o propunere pe care eu am făcut-o în Biroul Politic Naţional, o propunere care venea pentru a debloca această criză politică pe care o vedem. Am intrat în politică pentru români, vreau să facem politică pentru români şi e mai important, în acest moment, să avem un guvern cu puteri depline", a afirmat Cîţu.

Întrebat cum comentează această schimbare bruscă, după ce zilele trecute lideri liberali afirmau că îl susţin tot pe el la Palatul Victoria, Cîţu a spus: "Nu este brusc, suntem într-o criză politică, ne-am uitat la probabilitatea de a trece un guvern în acest moment, credem că aceasta este soluţia pentru a debloca criza politică în care ne aflăm, o criză politică pe care nu a generat-o PNL, dar pe care o rezolvă PNL".

Despre posibilitatea de a deţine un portofoliu în viitorul Executiv, Cîţu a precizat: "Vom discuta aceste lucruri în partid. Când vom avea decizii, vă vom spune".

În context, preşedintele PNL şi-a exprimat convingerea că noul guvern va găsi susţinere în Parlament pentru a fi învestit.

"Eu sunt sigur că parlamentarii, în Parlamentul României, doresc să depăşească acest moment, suntem într-o situaţie de criză de sănătate, e nevoie de un guvern cu puteri depline, sunt sigur că vom găsi susţinere în Parlamentul României", a mai declarat Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel