Polonia știe cum va începe RĂZBOIUL. O operațiune meticuloasă
Autor: Simona Haiduc | 30 sep, 20:20
UE vrea să-şi formeze propria armată pentru a interveni fără SUA. Ce prevede planul strategic
UE vrea să-şi formeze propria armată pentru a interveni fără SUA. Ce prevede planul strategic
Exercițiile militare organizate recent de Rusia pe teritoriul Republicii Belarus, țară vecină alături de care formează Uniunea Statală, a pus serios pe gânduri conducerea poloneză, care a încercat să vadă adevăratul scop al respectivelor manevre, deosebit de impresionante prin numărul de tehnică de luptă mobilizată în acest sens. 

Suprapunând peste aceste ”antrenamente” și declarații venite de la diferite niveluri atât la Moscova, cât și la Minsk, dar și comentariile analiștilor de specialitate, autoritățile de la Varșovia cred că au găsit răspunsul la întrebare care nu le dădea pace. 

După cum scrie ediția de limbă poloneză a publicației Defence24, pentru a lansa un atac asupra Poloniei și Lituaniei, Rusia va avea nevoie de teritoriul Republicii Belarus, folosită ca un fel de trambulină. 

Potrivit autorului articolului, Rusia folosește Belarus ca o trampă pentru a invada Polonia și Lituania. Prin urmare, Belarus ar trebui privit ca o regiune cheie în triunghiul Polonia-Lituania-Belarus, deoarece permite Rusiei să desfășoare operațiuni ofensive și defensive minuțios pregătite. Autorul subliniază că, astfel, trupele rusești intră direct în regiunea Kaliningrad, folosind coridorul Suwalki.

Analistul polonez crede că, în cadrul exercițiilor ”Zapad-2021”, organizate de Rusia pe teritoriul belarus s-a testat și perfecționat desfășurarea unei ofensive asupra Poloniei și Lituaniei.

G Ad:

Citește și General american: Un astfel de război va însemna sfârșitul lumii

Acest lucru a devenit clar din episoadele de antrenament ale unităților din ”spate frontului”, care s-au concentrat pe infrastructura feroviară belarusă, capabilă să asigure o deplasare rapidă de trupe și resurse. 

În plus, există multe poligoane de instruire militară pe teritoriul Belarusului, cu toate dotările necesare din punctul de vedere al posibilităților de cazare și care  pot găzdui un număr important de forțe armate. mari.

Astfel, „scenariul de bază” al atacului Rusiei asupra Poloniei și Lituaniei prevede utilizarea teritoriului Belarusului ca o trambulină pentru o ofensivă, rezumă autorul.

Ştiri Recomandate

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

COVID-19. Indignare la OMS: Așa nu mai merge! Trebuie făcut

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro