Polonia știe cum va începe RĂZBOIUL. O operațiune meticuloasă
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
UE vrea să-şi formeze propria armată pentru a interveni fără SUA. Ce prevede planul strategic
UE vrea să-şi formeze propria armată pentru a interveni fără SUA. Ce prevede planul strategic
Exercițiile militare organizate recent de Rusia pe teritoriul Republicii Belarus, țară vecină alături de care formează Uniunea Statală, a pus serios pe gânduri conducerea poloneză, care a încercat să vadă adevăratul scop al respectivelor manevre, deosebit de impresionante prin numărul de tehnică de luptă mobilizată în acest sens. 

Suprapunând peste aceste ”antrenamente” și declarații venite de la diferite niveluri atât la Moscova, cât și la Minsk, dar și comentariile analiștilor de specialitate, autoritățile de la Varșovia cred că au găsit răspunsul la întrebare care nu le dădea pace. 

După cum scrie ediția de limbă poloneză a publicației Defence24, pentru a lansa un atac asupra Poloniei și Lituaniei, Rusia va avea nevoie de teritoriul Republicii Belarus, folosită ca un fel de trambulină. 

Potrivit autorului articolului, Rusia folosește Belarus ca o trampă pentru a invada Polonia și Lituania. Prin urmare, Belarus ar trebui privit ca o regiune cheie în triunghiul Polonia-Lituania-Belarus, deoarece permite Rusiei să desfășoare operațiuni ofensive și defensive minuțios pregătite. Autorul subliniază că, astfel, trupele rusești intră direct în regiunea Kaliningrad, folosind coridorul Suwalki.

Analistul polonez crede că, în cadrul exercițiilor ”Zapad-2021”, organizate de Rusia pe teritoriul belarus s-a testat și perfecționat desfășurarea unei ofensive asupra Poloniei și Lituaniei.

Citește și General american: Un astfel de război va însemna sfârșitul lumii

Acest lucru a devenit clar din episoadele de antrenament ale unităților din ”spate frontului”, care s-au concentrat pe infrastructura feroviară belarusă, capabilă să asigure o deplasare rapidă de trupe și resurse. 

În plus, există multe poligoane de instruire militară pe teritoriul Belarusului, cu toate dotările necesare din punctul de vedere al posibilităților de cazare și care  pot găzdui un număr important de forțe armate. mari.

Astfel, „scenariul de bază” al atacului Rusiei asupra Poloniei și Lituaniei prevede utilizarea teritoriului Belarusului ca o trambulină pentru o ofensivă, rezumă autorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel