Portul Constanța și-a mărit capacitatea prin inaugurarea a două terminale
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Portul Constanta Sud Agigea
Portul Constanta Sud Agigea
Portul Constanța și-a mărit capacitatea în urma inaugurării de miercuri a noilor terminale de mărfuri grele care ar putea să crească fluxurile de marfă cu până la 1 milion de tone pe an.

Portul Constanța, cel mai mare port de containere de la Marea Neagră, va beneficia de două noi facilități, în urma unei investiții de 115 milioane de euro concretizate într-un terminal de mărfuri grele, mari și complexe și un nou terminal (RO-RO), care va gestiona un vârf de 80.000 de vehicule pe an.

Noile facilități au în vedere toate modurile de transport (feroviar, rutier și maritim) și întăresc legăturile dintre Marea Neagră, Marea Nordului și Marea Adriatică cu Europa continentală, permițând inclusiv creșterea sectorului auto din regiune. Portul Constanța va deveni un hub tot mai important pentru comerțul european, oferind un impuls semnificativ al comerțului zonal și permițând creșterea economică în întreaga regiune.

DP World, compania care realizează investiția, intenționează să crească fluxurile de marfă cu aproximativ 1 milion de tone pe an, stimulând comerțul, creșterea economică și oportunitățile în țara noastră și Europa.

Compania emirateză anticipează că investițiile sale vor încuraja și vor permite altor companii importante să își extindă unitățile de producție din regiune. Firmele de automobile investesc din ce în ce mai mult în Ungaria, Polonia și Turcia, ceea ce face ca lanțurile de aprovizionare robuste și infrastructura logistică să fie din ce în ce mai importante, nu doar pentru România, ci și pentru regiunea înconjurătoare.

”Aceste noi terminale vor genera un plus anual de un milion de tone de marfă. Asta înseamnă miliarde în plus care vor dezvolta afacerile companiilor care operează aici, venituri care vor stimula creșterea economică a României. Sunt convins că operaționalizarea terminalului RO-RO va consolida valoarea strategică a Portului Constanța și va susține creșterea exporturilor românești”, a declarat premierul Marcel Ciolacu în cadrul inaugurării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...

SUA oferă un sprijin de 50 mil. $ Republicii Moldova

Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova...

Damen cere falimentul șantierului naval Mangalia

Pare să fie capăt de linie pentru colaborarea dintre...

MF vrea să se poată împrumuta mai mult de pe piețele externe

Ministerul Finanțelor Publice a decis majorarea...


pixel