Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Potrivit Legii sănătății un salariat își pierde asigurarea de sănătate la trei luni de la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu. Prin urmare, este posibil ca la schimbare de job și, implicit, a angajatorului, este posibil să apară perioade fără activitate. Cum verifică, în astfel de situații, dacă suntem sau nu aisgurați la sănătate?
Pentru aceste cazuri, varianta cea mai ușoară pentru verificarea calității de asigurat în sistemul de sănătate este utilizarea aplicației de pe noul site al CNAS.
Folosind codul numeric personal, precum și un număr de verificare transmis de CNAS, orice persoană poate afla dacă este sau nu asigurată la sănătate în sistemul public din România și dacă i s-a emis un card de sănătate, scrie Avocatnet/. În acest fel, salariații pot vedea, de exemplu, dacă li se plătesc, de către angajatori, contribuțiile la sănătate.
Dacă site-ul nu funcționează sau dacă află că nu figurează în sistem, deși ar trebui, fiind angajată, persoana interesată trebuie să se adreseze, în primul rând, angajatorului, pentru a afla cauza problemei sale.
Citește și Un institut COVID? Chiar există! Cine-l conduce și cu ce se ocupă
În cazul în care află că angajatorul nu îi plătește contribuțiile, iar în urma discuțiilor cu acesta nu se remediază situația, salariatul trebuie să se adreseze celor de la Inspecția Muncii, mai întâi, apoi, celor de la Fisc.
Pe de altă parte, dacă angajatorul a plătit toate contribuțiile, salariatul poate afla, practic, doar de la medicul de familie sau de la alt furnizor de servicii medicale dacă apare sau nu în sistem. Ulterior, acesta trebuie să se adreseze casei județene de sănătate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...