Povestea de success a Dianei Hendricks, cea mai bogată femeie din America
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Diane Hendricks / sursa foto: nrca.net
Diane Hendricks / sursa foto: nrca.net
Crescută la o fermă din Osseo, Wisconsin, Diane Hendricks și-a imaginat mereu că în viitor va purta costume, va conduce mașini frumoase și va lucra într-un oraș.

În prezent, femeia în vârstă de 77 de ani are o avere netă estimată la 20,9 miliarde de dolari - aproape dublu față de valoarea declarată în urmă cu doar doi ani.

Afacerista ocupă pentru al șaptelea an consecutiv primul loc în topul Forbes a celor mai bogate femei din America, relatează CNBC.

Ea a strâns cea mai mare parte din averea sa prin firma de produse pentru construcții ABC Supply. Diane Hendricks a creat această companie împreună cu răposatul ei soț, în 1982. Ea deține acum 100% din companie.

ABC Supply a adus venituri de 20,4 miliarde de dolari anul trecut și are peste 900 de sucursale, potrivit Forbes.

La vârsta de 10 ani, Hendricks și-a dat seama că nu este făcută pentru viața la fermă, în schimb, se imagina ”o mașină luxoasă și independentă financiar”, a spus ea.

Ajunsă mamă singură la doar 20 ani, era chelneriță în același timp în care își construia o carieră în domeniul imobiliar, conform declarațiilor sale.

„Atunci am început cu adevărat să mă gândesc la o carieră, o carieră pe care am visat-o întotdeauna să o am, și anume să fiu în afaceri”, a spus Hendricks.

După ce s-a căsătorit cu Ken Hendricks, în anii 1970, cei doi au co-fondat ABC Supply. Compania a ajuns pentru prima dată la vânzări anuale de 1 miliard de dolari în 1998, potrivit site-ului companiei.

Succesul nu a venit fără controverse. În 2016, primul an în care Diane Hendricks a ajuns în fruntea listei celor mai bogate femei din America, Milwaukee Journal Sentinel a relatat că „nu a plătit niciun ban din impozitul pe venitul de stat din 2012 până în 2014”.

Afacerista a cumpărat și a transformat mai multe clădiri istorice și afaceri mai vechi din Beloit, orașul în care își are sediu firma, pe care a cheltuit milioane de dolari, potrivit Forbes.

În 2017, Hendricks a deschis un centru local de cariere pentru a găzdui ateliere pentru elevii din oraș, pe domenii precum IT și construcțiile. Programul urmărea să expună adolescenții la „valoarea unui loc de muncă”, a declarat ea pentru Forbes la acea vreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel