Povestea lui Vlad, românul care a dat LOVITURA în piața cripto: Am investit 5 mii și am câștigat peste 1 MILION de DOLARI
Autor: Giorgiana Croitoru
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Digi24
Foto: Digi24
Un român a dat lovitura în piața criptomonedelor. Ce spun specialiștii despre viitorul cripto și de ce se prăbușesc aceste monede. 

Vezi și: Creatorul criptomonedei românești Webdollar: Are propriul BLOCKCHAIN - interviu EXCLUSIV

Piața criptomonedelor este prăbușită de mult timp, iar Bitcoin, cea mai valoroasă monedă virtuală, nu dă semne să mai treacă de 40.000 de dolari, deși în urmă cu jumătate de an de apropia de pragul de 70.000 de dolari. 

Cine și-a vândut monedele la acea vreme a avut parte de un profit spectaculos și au scpăpat de stresul creșterii sau scăderii drastice a criptomonedei. 

Foarte multă lume asociază investiția în monede virtuale cu îmbogățirea peste noapte, dar în realitate, în cele mai multe cazuri, posibilitatea de a pierde este mai mare decât cea a câștigului, potrivit specialiștilor în domeniu. De aceea, ei recomanda ca primii pași în investițiile în criptomonede să fie corelați cu cei ai educației financiare.

Ce este un NFT și cum funcționează, de fapt. DOUĂ IDEI care pot revoluționa industria: Un singur NFT îți poate plăti chiria pe UN AN

Care e poveste lui Vlad, românul care a dat lovitura în piața cripto

 

Vlad Stoica este un român despre care s-ar putea spune că a dat lovitura în piața cripto. 

În anul 2018, acesta s-a hotărât să intre pe piața criptomonedelor, iar primii bani investiți au fost 200 de euro, bani pe care i-a înmulțit ulterior. 

Acesta recunoaște că pe lângă noroc, un ingredient foarte important pentru succes în acest domeniul este și documentarea.

"Eram în Academia de Poliție, eram student și un coleg mi-a spus că a văzut un articol de știri că un anumit băiat s-a îmbogățit și și-a schimbat viața prin criptomonede. Practic toată suma pe care am investit-o vreodată în crypto a fost 4 - 5.000 de dolari și câștigul total undeva peste un milion de dolari. După care doar am reinvestit din profituri, adică nu am mai adăugat bani de la mine", a declarat Vlad Stoica, potrivit Digi 24.

Scăderea Bitcoin, o oportunitate

 

Deși Bitcoin a scăzut sub pragul de 33 de mii de dolari, cu mult sub recordul de aproape 69 de mii de dolari consemnat în noiembrie, unii investitori spun că aceasta reprezintă o oportunitate.

"Întotdeauna am investit aproximativ 20 % din fondurile pe care le aveam. Investițiile pe care le-am făcut au rămas acolo și vor rămâne acolo o perioadă lungă de timp de acum înainte. Pe mine nu m-a afectat scăderea, adică m-a afectat pozitiv pentru că am putut să cumpăr Bitcoin la un preț mai mic", susține George Rotariu, CEO & CO-fondator Bitcoin România.

"Se pot întâmpla lucururi bune, se poate câștiga pe termen scurt, dar mi se pare că este accidental și asociat cu norocul. Să experimentăm mai întâi cu sume mici ca să înțelegem foarte bine care sunt mecanismele. Este un fenomen în cripto, acest FOMO, fear of missing out, teama de a nu rata oportunitatea, care îi face pe cei la început de drum să simtă că acum este cea mai mare ocazie și riscă să piardă fonduri", spune și Marius Morra, CEO-ul unei platforme de tranzacționare.

Ce spun analiștii economici despre piața cripto. De ce se prăbușesc modele virtuale

 

Analiștii economici spun că piața monedelor virtuale este foarte riscantă și nu are la bază niciun fundament economic.

"Ne preocupăm și este această toxicitate și volativitate foarte mare pe sectorul speculativ cum sunt criptomonedele. Vedeți cum apar momentele de incertitudine, acestea nu scad, se prăbușesc. De exemplu, Bitcoin-ul este la jumătate față de maximul din toamna anului trecut. Este o scădere incredibilă, ajunsese la 68.000, acum este pe la 33.000. Deci acolo avem aceste probleme unde speculăm fără să avem fundamente, unde mergem pe oportunitate fără să ne bazăm pe analize aprofundate", susține Iancu Guda, analist economic.

Analiștii băncii elvețiene UBS atrag atenția că ar putea urma o perioadă de scădere pentru monedele virtuale și arată că reducerea sprijinului Rezervei Federale americane pentru economia americană, problemele tehnologiei cripto și reglementarea ar putea afecta valoarea acestor active.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel