Prăbușirea Evergrande. Blinken: ”China trebuie să ia decizii economice suverane”
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Unda de șoc dinspre China, privită cu îngrijorare
Unda de șoc dinspre China, privită cu îngrijorare
Secretarul de stat Antony Blinken a declarat că Statele Unite doresc ca China să acționeze "responsabil" atunci când vine vorba de abordarea impactului potențial al crizei financiare a grupului China Evergrande. 

"China trebuie să ia decizii economice suverane pentru ea însăși, dar știm, de asemenea, că ceea ce face China din punct de vedere economic va avea ramificații profunde, efecte profunde, literalmente asupra întregii lumi, deoarece toate economiile noastre sunt atât de interconectate", a declarat Blinken miercuri, într-un interviu acordat la Paris pentru Bloomberg Television.

"Așa că, cu siguranță, atunci când este vorba de ceva care ar putea avea un impact major asupra economiei chineze, ne așteptăm ca China să acționeze în mod responsabil și să facă față în mod eficient oricăror provocări", a adăugat el. 

Evergrande. China izolează problema ca pe un virus

Comentariile lui Blinken sunt primele remarci făcute de un înalt oficial al administrației Biden cu privire la criza financiară a dezvoltatorului imobiliar, care a amenințat cu un impact mai larg asupra economiei chineze și a investitorilor străini. Guvernul președintelui Xi Jinping a semnalat că este mai interesat să limiteze aceste efecte decât să salveze dezvoltatorul, unul dintre cei mai mari din China. 

Pentru a limita contagiunea imobiliară, guvernatorul băncii centrale Yi Gang și alți oficiali au spus instituțiilor financiare să coopereze cu guvernele pentru a "menține dezvoltarea constantă și sănătoasă a pieței imobiliare", protejând în același timp proprietarii de locuințe, potrivit unei declarații a Băncii Populare a Chinei de săptămâna trecută. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel