Prețul aurului a explodat; uncia a ajuns la 2.000 $
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Uncia de aur a ajuns la un preț record
Uncia de aur a ajuns la un preț record
Aurul a fost una dintre puținele investiții a căror preț a crescut, luni, deși la nivel global se resimt îngrijorările legate de coronavirusul din China, care a dus la scăderi abrupte pe piețele bursiere.

"Există o mulțime de lucruri care ar putea funcționa greșit pe piața bursieră și impactul economic al unei încetiniri a Chinei din cauza coronavirusului ar putea fi resimțit la nivel global", a declarat David Beahm, președinte și CEO al Blanchard & Company.

Aurul a crescut cu peste 20% în ultimul an și a fost tranzacționat cu aproape 1.600 de dolari pe uncie, cel mai înalt nivel din 2013.

Între timp, potrivit sursei citate, indicele Dow Jonesc a scăzut cu 350 de puncte în ședința de tranzacționare de marți după-amiază.

Aurul bate toate recordurilor. A atins un nou maxim istoric

Cele trei reduceri ale dobânzilor hotârâte, anul trecut, de Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) a dus la slăbirea dolarului american și, sstfel, aurul a devenit mai atractiv pentru investitori.

În același timp, prețurile argintului, ale platinei și ale paladiului au înregistrat creșteri semnificative în ultimul an.

Potrivit World Gold Council, achizițiile în aur ale băncilor centrale s-au majorat cu 12% în primele trei trimestre ale anului 2019, față de acceași perioadă din 2018. Astfel, băncile centrale au adăugat 547,5 tone de aur în depozitele lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...


pixel