Prețul aurului crește la burse. Ce se va întâmpla în continuare
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Se estimează că prețul va ajunge la 1400 dolari/uncie
Se estimează că prețul va ajunge la 1400 dolari/uncie
În ultimele zile, prețul aurului a crescut cu 3,6%, iar joi dimineață, pe piața de sport, uncia de metal galben a câștigat 6 dolari, stabindu-se la 1336 dolari. O evoluție pusă pe seama temerilor investitorilor privind starea marilor economii ale lumii, dar și deprecierii monedei americane. Experții băncii Societe Generale cresc că trendul ascendent se va menține și în continuare.

Alți factori care au împins cursul aurului în sus au fost tensiunile comerciale la nivel mondial și comentariile Rezervei federale a SUA, care nu au exclus o posibilă reducere a dobânzii cheie.

Analiștii băncii Societe Generale sunt optimiști în privința perspectivelor pieței aurului. Specialiștii așteaptă ca până la sfârșitul acestui an, metalul galben să treacă pragul psihologic de 1400 de dolari/uncie.

Spre sfârșitul lunii mai, prețul aurului a pierdut 5,7% comparativ cu valoarea maximă a acestui an, de 1354,4 dolari/uncie. La acea dată, mulți jucători din piață nu au crezut într-o redresare rapidă, afirmând că nu există cauze reale în acest sens, toate problemele ce-ar putea justifica o răstunare a situației sunt vechi și nu mai impresionează pe nimeni.

Citește și Diferență record de preț dintre aur și argint. Este un semn rău

Surpriză însă. Cursul s-a redresat. Mai ales că au venit alte vești neplăcute legate de activitatea industrială a Statelor Unite. ”Economiștii noștri sunt de părere că spre sfârșitul acestui an, începutul anului viitor, economia americană va fi afectată de o ușoară criză. Marja companiilor americane va scădere din cauza modificărilor din politica monetară și a creșterii prețurilor la petrol. Salariilor se vor majora grație cererii ridicate pentru forța de muncă. În aceste condiții, aurul va continua să se scumpească”, au apreciat experții Societe Generale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel