Prețul petrolului s-a prăbușit! Efectele imediate
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Prețurile la petrol și-au accelerat, vineri, scăderea, pe fondul temerilor privind volumul în exces de carburanți de pe piață. 

Contractele de petrol marca Brent, cu livrare în luna ianuarie, au pierdut, la InterContinental Exchange, din Londra, cu 0,89%, până la 70,02 dolari/baril. Pe parcursul sesiunii bursiere, cotațiile au coborât, pentru prima dată din 10 aprile, sub pragul psihologic de 70 de dolari/baril.

La Bursa din New York, NYMEX, contractele de petrol marca WTI au ajuns la 60,05 dolari/baril.

De la începutul săptămânii, țițeiul Brent s-a ieftinit cu 23,83%, WTI, cu 4,7%. Ambele mărci au terminat pe minus a cincea săptămână consecutiv.

Analiștii arată că prețul petrolului a scăzut în ajunul reuniunii comitetului de monitorizare a OPEC, care va avea loc în weekend. Jucătorii din piața speră că miniștii țărilor producătoare de petrol vor analiza o posibilă reducerea a cotelor de producție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel