Pregătiti-vă! Primul hipercar zburător este aici. Cât va costa VIDEO
Autor: Oana Pavelescu | 11 aug, 12:36
Discuțiile din jurul eVTOL se rezumă în general la faptul dacă aeronavele sale seamănă mai mult cu un elicopter sau cu un avion. 

Un nou concept de la Urban eVTOL botezat Leo nu este preocupat de dezbaterea elicopter VS. avion, este preocupat mai mult să semene cu o mașină sport.

Măsoară 3 metri lungime și 1,5 metri lățime, ceea ce înseamnă că se va potrivi în majoritatea garajelor cu două mașini. Și are un interior în stil autoturism, cu un sistem semi-autonom de control fly-by-wire ușor de învățat.

„Ne-am propus să creăm un vehicul compact și sigur, care să funcționeze simplu și să se simtă intuitiv pentru cei cu o cultură obișnuită legată de automobile”, a declarat cofondatorul Urban eVTOL, Carlos Salaff. 

Salaff și-a început cariera ca designer de automobile. „Designul vehiculului nostru este mai asemănătoare cu o mașină decât cu un avion.” Calitățile asemănătoare mașinii nu sunt sunt singurele inovații. Propulsia vine printr-un design unic de jetpack electric construit de cofondatorul Pete Bitar’s Electric Jet Aircraft. Sistemul folosește cinci clustere de turbine cu reacție alimentate electric. Patru dintre grupuri asigură ridicare, iar al cincilea împinge vehiculul înainte.

G Ad:

Yamaha vrea să-l bage înapoi sub capotă pe ”Vrum-Vrum”

Rotoarele turbinelor sunt adăpostite în corpul navei, ceea ce oferă o siguranță suplimentară. În plus, vehiculul arată extraordinar de bine. Sistemul a funcționat bine în zborul de test și Urban Evtol proiectează o viteză maximă de 400 km/h cu o capacitate de zbor de o oră.

Interiorul are capacitatea de a transporta trei persoane, dar cel mai interesant număr poate fi prețul: 300.000 de dolari.

Compania speră că va putea pune pe piață acest vehicul în anul 2026.

Cu sediul în SUA, Pete Bitar și Carlos Salaff au colaborat împreună în primăvara anului 2020 și au fondat compania, Urban eVTOL. Joint-venture-ul este format din compania Bitar Electric Jet Aircraft și Salaff SALAFF Automotive pentru a proiecta și fabrica mașini electrice (eVTOL) zburătoare cu decolare și aterizare verticală.

 

Ştiri Recomandate

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro