Dispută la nivel înalt. Motivul: preluarea dosarelor medicale de către Google
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
În urmă cu trei ani, compania de inteligență artificială DeepMind s-a angajat într-un efort uriaș de a reforma asistența medicală din Marea Britanie, acum vrea să între în parteneriat cu Google și stârnește un val de neliniști legate de securitatea datelor personale.

Avocații protecției datelor au tras un semnal de alarmă atunci când DeepMind a deviat de la angajamentul inițial și care gestionează dosarele medicale ale milioanelor de britanici în vederea monitorizării și diagnosticării, separat de Google. În această lună, Alphabet, compania care deține Google, vrea să consolideze afacerea cu DeepMind, scrie Bloomberg.

În timp ce Google promite să nu facă nimic altceva decât ceea ce s-a convenit cu datele pacienților, criticii spun că există un pericol potențial semnificativ. Interebarea pe care și-o pun avocații pentru securitatea datelor este: Ce se va întâmpla atunci când Google va decide să împerecheze baza de date a pacienților cu motorul de căutare și a Gmail, aplicații care dețin enorm de multe date legate de utilizatori. Acest lucru reprezintă un pericol real pentru datele personale și va reprezenta un mare risc dacă Google va converti dateșe în produce foarte scumpe.

”Google este o corporație, Corporațiile aleargă după profit iar google Health este tot despre profit”, spune Deborah Peel, șefa
“Google turns patient data into secret intellectual property that ensures treating future patients will be very, very expensive,” said Deborah Peel, head of organizației pentru drepturile pacienților din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel