Premieră în Italia. Migranții expulzați, mai mulți decât nou-veniții
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Matteo Salvini
Matteo Salvini
Matteo Salvini, ministrul de Interne al Italiei, a anunțat că, de la începutul anului, au fost mai mulți migranți expulzați decât cei sosiți în Italia, transmite AFP. Salvini a anunțat că există și o listă de emigranți care ar putea fi trimiși în alte state europene.

”Anul începe bine: 73 de expulzări faţă de 53 de debarcări de migranţi, comparativ cu 840 în aceeaşi perioadă din anul trecut”, a Matteo afirmat Salvini, după întâlnirea avută luni la Roma cu comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos.

Dacă până acum, guvernul italian a acuzat celelalte țări UE că a fost lăsată să gestioneze singură fluxul de emigranți ajunși în peninsulă, Salvini s-a declarat mulțumit de discuțiile cu comisarul Avramopoulos, care l-a asigurat că și pentru Uniunea sunt prioritare protecția frontierelor și cooperarea pentru blocarea imigrației ilegale.

Citește și:

Migranții au găsit o nouă poartă de intrare în Europa

”Acum aşteptăm. Dacă Europa trece de la vorbă la fapte, se salvează, dacă nu, ea nu există”, a reacţionat Salvini, liderul Ligii, unul dintre cele două partide de guvernământ din Italia.

Salvini i-a înmânat lui Avramopoulos o listă cu numele a 670 de migranţi care pot fi trimişi în alte ţări europene ”chiar de astăzi”. Italia nu a mai înregistrat în ultimele zile amprentele digitale ale migranţilor sosiţi, o procedură cerută de UE în baza Acordurilor de la Dublin, care îi obligă pe solicitanţii de azil să-şi depună dosarul în prima ţară în care au fost înregistraţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel