PREMIERĂ în România: Ford Craiova a depăşit Dacia în ianuarie 2022
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ford. Foto: Mike - Pexels
Ford. Foto: Mike - Pexels
Ford Craiova a livrat mai multe vehicule decât Uzina Dacia.

Uzina Ford România de la Craiova a livrat în premieră mai multe maşini în ianuarie decât uzina Dacia. De la fabrica din Oltenia au plecat în prima lună a anului19.355 de maşini, cu 4% mai mult faţă de perioada similară din anul trecut.

Uzina Ford România de la Craiova a livrat în premieră mai multe maşini în ianuarie decât cea a Dacia, în condiţiile în care disponibilitatea componentelor electronice ajunge să dicteze volumele de producţie.

Producţia de maşini a scăzut cu 8% în ianuarie 2022 faţă de perioada similară din 2021, la 35.171 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Ford a devenit, în premieră, uzina cu cele mai mari volume în ianuarie, iar unitatea de la Craiova a livrat în ianuarie 19.355 de maşini, cu 4% mai mult faţă de perioada similară de anul trecut şi un volum similar cu cel din ianuarie 2020, când producţia lui Puma accelera.

De partea cealaltă, Dacia a avut o scădere de 20% în ianuarie, la 15.800 de unităţi, volum care reprezintă chiar mai puţin de jumătate faţă de cel din ianuarie 2019, ultima lună ianuarie cu producţie la capacitate maximă. În ianuarie 2020 producţia era influenţată de noile reglementări de dioxid de carbon şi întârzierile în lansarea producţiei de maşini echipate cu motoare pe benzină şi GPL, se arată în comunicatul de presă.

Scăderea de la Dacia vine şi în contextul în care în decembrie a demarat producţia noului Jogger, care completează gama alături de Duster, Logan şi Sandero Stepway.

În plus, în ianuarie Ford la Craiova a produs în toate zilele lucrătoare, în timp ce la Dacia au existat şi zile fără producţie din cauza lipsei componentelor electronice, transmite Mediafax.

 

Citeşte şi: ITP 2022. Care sunt regulile din acest an ale inspecției tehnice

 

Pentru a putea circula pe drumurile publice, mașinile înmatriculate în România trebuie să respecte anumite condiții tehnice, ce sunt verificate, la anumite intervale de timp, în cadrul Inspecției Tehnice Periodice. Citeşte mai departe aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel