Premierul Bulgariei trimite controlul la cozile de la graniță
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Coadă de TIR-uri
Coadă de TIR-uri
Premirul a convocat o ședință de urgență a Cabinetului său. 

Premierul interimar al Bulgariei, Dimitar Glavchev, a cerut Agenției Naționale de Administrare Fiscală și Agenției de Stat pentru Securitatea Națională să demareze de urgență inspecții la punctele de trecere a frontierei. Decizia a fost luată în cadrul unei reuniuni de urgență a consiliului de miniștri, organizată joi, în urma problemelor de trafic generate de cozile masive de camioane la granițele Bulgariei. Informațiile au fost furnizate de biroul de presă al guvernului bulgar, citat de agenția BTA.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dimitar Nedyalkov, a remarcat că probleme similare celor de la Vidin au fost observate și în apropiere de Ruse, un alt punct important de trecere a frontierei. Totuși, la Ruse, autoritățile au implementat deja o soluție care a avut succes, iar aceasta va fi replicată în viitor și la podul Vidin-Calafat.

În acest context, Ministerul Transporturilor, împreună cu guvernatorul regional din Vidin, urmează să înceapă discuții urgente cu autoritățile locale și compania responsabilă de gestionarea parcărilor din zona Vidin, pentru a găsi soluții rapide la problemele de trafic.

Autoritățile implicate în gestionarea crizei

La reuniunea consiliului de miniștri au fost prezenți și alți membri cheie ai guvernului. Ministrul Dezvoltării Regionale, Violeta Koritarova, ministrul Agriculturii, Georgi Tahov, directorul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Rumen Spetsov, directorul Direcției Generale a Poliției de Frontieră, Anton Zlatanov, și directorul Autorității Naționale Vamale, Georgi Dimov, au participat activ la discuțiile care vizau găsirea unor soluții rapide pentru deblocarea situației.

Colaborarea între diversele ministere și agenții ale statului este esențială pentru rezolvarea acestei probleme de infrastructură și trafic. Autoritățile doresc să prevină formarea unor cozi similare în alte puncte de trecere a frontierei și să asigure un flux mai eficient de transport la granițele Bulgariei.

Scrisoarea opoziției către premier

Între timp, grupul parlamentar al formațiunilor „Continuăm Schimbarea” și „Bulgaria Democratică” (CC-DB) a trimis joi o scrisoare premierului interimar Glavchev, solicitând măsuri urgente pentru rezolvarea crizei traficului la frontiere. Scrisoarea conține propuneri concrete menite să contribuie la decongestionarea punctelor de trecere și la îmbunătățirea situației actuale, în contextul în care blocajele afectează atât transportul de marfă, cât și circulația persoanelor.

Grupul parlamentar subliniază faptul că traficul intens nu afectează doar economia bulgară, dar și comerțul internațional, Bulgaria fiind un important nod de tranzit pentru transporturile de mărfuri între Europa și Turcia, dar și alte țări din regiune.

Măsuri așteptate în viitorul apropiat

Premierul interimar Dimitar Glavchev este așteptat să ofere un răspuns concret la solicitările grupului parlamentar CC-DB și să pună în aplicare măsurile necesare pentru rezolvarea rapidă a acestei probleme. În paralel, autoritățile bulgare colaborează cu partenerii locali și regionali pentru a pune în practică soluții pe termen scurt, cum ar fi reorganizarea parcărilor și a fluxului de camioane, dar și pe termen lung, vizând îmbunătățirea infrastructurii rutiere și digitale la punctele de frontieră.

Aceste măsuri vor contribui la fluidizarea traficului și la evitarea altor blocaje similare, fiind esențiale pentru menținerea competitivității economice a Bulgariei în regiune. De asemenea, autoritățile își propun să îmbunătățească colaborarea transfrontalieră cu statele vecine, pentru a asigura un trafic eficient și sigur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

tineri - cladire de birouri. Foto: Pexels.com
Jerome Powell, șeful Fed / Foto: Federal Reserve / Flickr
Fondul Monetar Internațional / Foto: Banca Mondială / Flickr
Bursa de la București
Tehnologie avansată
Ședință de Guvern
Avion
Pager / sursa foto: Flickr.com

Nicuşor Dan vânează ţânţarii din Cişmigiu cu drona

Primarul general al Capitalei a făcut un anunţ despre o...

Elon Musk
Contor electric / Foto: Arhivă

Avertisment privind prețul energiei electrice după plafonare

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia...

Profesorul Mircea Coșea
București / Foto: Freepik
Volodimir Zelenski și Jens Stoltenberg / Foto: NATO / Flickr
Explozia unul pager într-un magazin alimentar
La benzinărie
Google / sursa foto: Freepik.com
Telefon Huawei Mate XT Trifold
Date oficiale / FOTO: Frames
O nouă mare provocare

Fond de 30 de miliarde dolari pentru inteligența artificială

Fond destinat investițiilor în dezvoltarea centrelor de...

O femeie se uita la un produs în timpul cumpărăturilor
Energie verde / Foto: Freepik
Damen Shipyars

Damen Shipyards Mangalia a reușit să încheie două contracte

Damen Shipyards Mangalia (DSMa), aflată în procedura de...

Start-up

Germania promite miliarde de euro pentru start-up-uri

Companiile tinere au nevoie de „opțiuni de finanțare mai...

Documente în Parlament

Programele IMM PLUS și Noua Casă au bugete majorate

Guvernul României a emis o ordonanță de urgență, ce...

Inflație

România, cea mai mare rată a inflației și în august

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în...

Printre rândurile de viță de vie / FOTO: Freepik

În China, vinul este o afacere dominată de femei

China i-a luat prin surprindere pe specialiști cu...

Turcia

Gaz lichefiat: De ce Turcia semnează contract după contract

Este deja al treilea astfel de contract semnat pe o...


pixel