Premierul Nicolae Ciucă, întrevedere cu vicepreședintele companiei Lockheed Martin

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
S-au discutat afaceri
S-au discutat afaceri
S-a vorbit inclusiv despre sprijinului acordat de Statele Unite din perspectiva accesului la tehnologie performantă în domeniul apărării. 

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu vicepreședintele pentru afaceri internaționale al companiei Lockheed Martin, Raymond Pisseli.

În cadrul întrevederii, au fost analizate oportunitățile de a consolida componenta economică  a Parteneriatului  strategic cu SUA, fiind prezentate inițiativele Lockheed Martin în domeniul cooperării industriale și de cercetare-dezvoltare, alături de companiile și instituțiile românești.

Premierul a subliniat importanța sprijinului acordat de Statele Unite ale Americii din perspectiva accesului la tehnologie performantă în domeniul apărării, precum avioane multi-rol, sistemele Himars, Patriot sau bateriile anti-rachetă de la Marea Neagră. Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Economiei conlucrează strâns pentru ca industria de apărare românească să aibă capacitatea gestionării cooperării cu partenerii trans-atlantici. În acest sens, creșterea bugetului apărării la 2,5 la sută din PIB, începând cu anul viitor, va oferi noi oportunități de finanțare industriei de profil.

Citește și Drona americană capabilă să ajungă în Europa în timp RECORD

Compania Lockheed Martin este prezentă de 25 de ani în România, fiind implicată în mai multe proiecte care au un impact semnificativ în diverse domenii.

În contextul geo-politic actual, generat de relevanța strategică a Mării Negre și de nevoia întăririi rezilienței, inclusiv din perspectivă economică,  proiectele de dezvoltare vizează o colaborare de lungă durată, cu o abordare integrată a multiplelor platforme în care se colaborează la acest moment.

Youtube video image

Zilele trecute, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vorbit despre mai multe proiecte, inclusiv cel ce prevede construirea unui avion militar românesc, dar și despre bomba termobarică. 

”Ea (bomba termobarică - n.r.) poate fi fabricată imediat. Avem capabilitatea necesară, avem echipamentele necesare, putem să o fabricăm, să intrăm în producție imediat, dar avem nevoie de o comandă, bineînțeles.

Deocamdată nu am primit o astfel de comandă, dar săptămâna aceasta am avut prima întâlnire între reprezentanții Ministerului Apărării Naționale și Ministerul Economiei pentru a găsi proiecte comune care pot fi dezvoltate pe termen scurt și pe termen mediu”, a declarat Florin Spătaru la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan / Foto: gov.ro
Programele AFM se suspendă
Adrian Negrescu
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
S-au schimbat regulile achizițiilor publice
London Metal Exchange
Lingouri de aur
Banca Națională a Poloniei
Oameni pe strada / Foto: Freepik
Ministerul Finanțelor
Florin Jianu
Bani. Freepik.com
Proiect / Foto: Freepik
Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness

Protest spontan la Consiliul Concurenţei

Protest spontan al angajaţilor Consiliului Concurenţei,...

Freepik.com
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cumpărături online / FOTO: Freepik
BVB
Birou. Freepik.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană propune reducerea folosirii gazelor în UE cu 15%
Dolari. Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Daniel Torok
Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro

pixel