Președintele argentinian, Javier Milei, vrea să continue reforma fiscală în toiul sărbătorilor
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Peso argentinian / Sursa: Freepik.com/wirestock
Peso argentinian / Sursa: Freepik.com/wirestock
Așa cum a obișnuit publicul până acum, noul președinte al Argentinei face o nouă mișcare urgentă, pentru redresarea economiei.

Președintele Argentinei, Javier Milei, a emis un decret prin care a convocat sesiuni extraordinare pentru a accelera reformele, pentru a reintroduce impozitul pe salarii, anulat de guvernul anterior, și pentru a moderniza procesul electoral, scrie Reuters.

Acesta a trimis decretul către forul legislativ vineri seara pentru ca proiectele de lege să fie discutate în perioada până la sfârșitul anului deși congresul se află în vacanță, următoarele sesiuni fiind programate pentru luna martie.

La începutul acestei săptămâni, Milei a propus peste 300 de măsuri extreme pentru economia țării sud-americane, inclusiv eliminarea controlului prețurilor și a birocrației pentru a ajuta la promovarea activității industriale.

Milei, un economist libertarian la bază, a intrat în politică în urmă cu aproximativ patru ani. Intenția acestuia este de a reduce influența guvernului asupra economiei și de a elimina deficitul fiscal și să devalorizeze moneda locală, care a fost afectată.

Argentina tranzitează o criză economică prelungită, cu o inflație de aproape 150%, și o monedă care se depreciază rapid. Peste 40% din populație trăiește în sărăcie.

 

Proteste la Buenos Aires

Aceste măsuri drastice de austeritate au adus oamenii în stradă în urmă cu o săptămână. La Buenos Aires străzile au fost împânzite de protestatari după ce moneda național peso a fost devalorizată cu 50%.

Protestele au fost conduse de șomeri și organizațiile sindicale. Cu toate acestea, părerile sunt împărțite, unii argentinieni privesc cu optimism măsurile fiscale propuse de noul președinte.

Guvernul a declarat anterior că persoanele care au blocat străzile și-ar putea pierde dreptul de a primi ajutoare de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel